Aniston

12 gode rejsestørrelser - og lidt til

Praktisk beauty til kufferten.

Vi er så småt begyndt at tænke på at pakke kufferten og drage på sommerferie.

Jeg er typen, der meget sjældent pakker beauty i almindelige størrelser. I stedet går jeg efter produkter i små rejsestørrelser, som ikke optager alt for meget i kufferten.

Og det vrimler faktisk med rejsestørrelser derude! Både dem, som man kan få som prøver, og dem, som man kan købe til en ekstra fordelagtig pris, og som gør livet og kufferten meget lettere. 

Det fede er nemlig ikke bare, at man slipper for at slæbe vildt mange produkter i almindelig størrelse med sig på ferien. Nej med lidt held får man tømt de små rejsestørrelser undervejs, og så kan man sige bye bye og smide et styks tom emballage i skraldespanden.

Vil du også slippe for at slæbe dig en pukkel til på vej på årets sommerferie? Så tipper jeg neden for om en hel bunke gode beautyprodukter til kufferten i gode rejsestørrelser.

1) Tandpasta: Fordi det skal man jo have med
Her op til sommerferiesæsonen ved Matas og supermarkeder godt, at vi gerne vil have en rejsestørrelse med på ferien. Derfor kan man også ofte købe tandpasta i små tuber til billige penge.

Colgates små tandpastaer kan man som regel finde i supermarkeder til en rund femmer, og der er rigeligt i sådan en tube til to voksne i en uge.

De små rejsestørrelser tandpasta findes også til både små og større børn.

2) Neglelakfjerner: Små pads til lakfjerning på farten
Selv på ferien slides lakken, og faktisk synes jeg ofte, det går endnu hurtigere med at få ridser i neglelakken, når man er på ferie og ude i det pulserende by- eller strandliv fra morgen til aften.

Derfor er en neglelakfjerner et must i toilettasken. Dog kan det være besværligt at slæbe en hel dunk neglelakfjerner med. Og der er en vis risko for, at sådan en løber ud i toilettasken, hvilket hurtigt kan fjerne lysten fra også at bruge resten af indholdet i tasken.

Både Depend Cosmetics og Mavala laver små neglelakfjernerpads, som i den forbindelse er geniale. Det er små tynde vatrondeller, der i forvejen er vædet med neglelakfjerner, så man skal bare tage en enkelt lille pad op ad æsken og så ellers fjerne lakken. Afhængigt af, hvor strid en neglelak, man har på, skal der blot bruges en til to af de små pads for at fjerne lakken på samtlige ti fingre.

3) Top og base coat: De fås også i miniformat
Når man siger neglelak, bør man også sige top coat og base coat. Den slags findes naturligvis også i små størrelser, der er perfekte til ferietoilettasken.

Bio Sculpture Gel har lavet en lille top coat og base coat (Executive Base) med blot 5 ml. i flasken. Og når nu de er så små, så bliver der lige plads til en enkelt lille neglelak ekstra i toilettasken.

4) Facial spray: Til flyet og den varme dag på stranden
Ved en lang flytur eller en varm dag på stranden er en facial spray et must! Sådan en fætter fugter nemlig huden og giver fluks nedkøling til den varme pande.

Evian Brumisateur Facial Spray rummer blot 50 ml naturligt mineralvand og er dermed perfekt at have med i håndbagagen - og i tasken på sommerferiedestinationen.

5) Øjenskygger: Nap en enkelt eller to
Jeg dropper altid de store øjenskyggepaletter på ferien. De fylder for meget i forhold til, at man altid har blot 1-3 favoritter i sådan en.

I stedet finder jeg de to til tre enkelte øjenskygger, som, jeg tænker, vil kunne mikses og blendes på ferien uanset, om jeg skal på stranden, på shopping eller på fancy restaurant. 

The Body Shop laver nogle brilliante små øjenskygger i Colour Crush-serien, og Elizabeth Ardens små Beautiful Color Eye Shadows er også et rigtig godt bud på øjenskygger, der er gode at arbejde med, og som holder dag og nat - også selvom vejret måtte blive lidt lunt.

Selvom mange små øjenskygger indeholder en lille øjenskyggepensel, går jeg dog ikke på kompromis. En ordentlige øjenskyggepensel i fuld længde er der altid plads til!

6) Neglefil: Man kan undvære rene trusser men ikke en god neglefil!
Jeg går ikke udenfor en dør uden en neglefil. Derfor tager jeg heller ikke på ferie uden mindst en neglefil i håndtasken og en i toilettasken. Man ved aldrig, hvornår en negl bliver purøs og hænger i alt fra silkeskjorter til striktrøjer!

Samtidig bruger jeg en glasfil til at file neglene i stedet for at klippe. Det giver nemlig stærkere negle, og det er meget nemmere at styre længden, når man filer fremfor at klippe.

Min lille glasfil fra By K. neglelak er derfor et must i tasken. Men er man mere til gritfil, så laver bl.a. Bio Sculpture også en smart en, som blot er cirka 5 cm lang.

7) Læbepomader: En med farve og en uden
Læbepomader er jo sådan set så små, at de vist nok altid kan betegnes som værende rejsestørrelser. Og en læbepomade i håndbagagen er et must, fordi luften i flyveren eller bilen hiver fugten ud af din hud på nul komma fem!

Jeg foretrækker at have et mindre arsenal af læbepomader med på ferie, fordi jeg ved, at jeg kommer til at bruge dem endnu mere i flæng på ferien end i hverdagen.
Desuden synes jeg, det er rart at have en fugtgivende læbepomade med og uden farve med. Så er man dækket ind, hvis man pludselig skal vise sig fra sin lidt pænere side eller bare tænker, ferie er en god anledning for lidt farve på læberne.

Mine læbepomadefavoritter er mange, men til dette års sommerferie vil jeg forkæle mine læber med Oh-Lief Natural Lip Balm med grapefrugt. Den er økologisk og dufter dejlig naturligt, og den fugter læberne dejligt og helt uden at fedte.

Herudover kan jeg nok ikke undvære IDUN Minerals' Creme Lipstick, som giver så fin og neutral en farve til læberne.

8) Afrensning: Micellar Water og renseservietter
Det er meget forskelligt, hvordan vi kvinder (og mænd) går til afrensning af huden.

Nogen gør det endda slet ikke, hvilket giver mig kuldegysninger over hele kroppen! Afrensning af ansigtet inden sengetid er nemlig bare et must - i hvert fald hvis man vil passe bare nogenlunde på sin hud. Det gælder også på ferien!

Jeg bruger til daglig micellar water, hvilket jeg også påtænker at gøre på ferien. Det er så nemt at fjerne alt makeuppen (også den på øjnene) med en god vatrondel (gerne fra Yniq) med en micellar. Min favorit er Bioderma Sensibio H2O, men der findes mange gode derude, som effektivt fjerner alt makeuppen på ganske kort tid.

Udover min lille rejsestørrelse fra Bioderma, medbringer jeg også renseservietter, som kan være gode på farten, hvis man vil have afrensning med i strandtasken.

Man bør ikke bruge renseservietter til at fjerne makeup i en længere periode, da produktet fra servietterne bliver på huden. Men på en ferie eller længere flyrejse kan de være rare at have. Jeg sværger bl.a. til Dermas renseservietter, idet de er uparfumerede.

9) Solcreme: Gå aldrig ned på solfaktor
Uanset om turen går til Nordjylland eller det sydlige Spanien, så skal der solcreme til, når det handler om sommerferie. Skal man væk en uge, er det naturligvis smart at have nok solcreme med i kufferten, så man ikke skal til at købe undervejs.

Solcremer, købt i udlandet, kan sommetider indeholde stoffer, som ikke er tilladt i Danmark, og derfor slæber jeg altid med, så jeg ved, hele familien er dækket ind. Solcreme må man ikke spare på, så det er en af de ting, der får lov til at fylde i kufferten.

Blandt favoritter i gode rejsestørrelser er bl.a. Derma ansigtssolcreme, Coola økologiske (så langt, som det nu kan lade sig gøre) ansigtssolcreme med agurker, Beauté Pacifique Stay Outside solcreme og Piz Buin Instant Glow Spray. Ingen af dem vejer eller fylder synderligt i kufferten, og de er også oplagte at have med i håndtasken på ferien, så næsetippen lige kan få et ekstra lag solcreme undervejs.

Men man kan vist generelt ikke spare på solcremer i kufferten.

10) Shampoo og balsam: Favoritterne findes sikkert også i rejsestørrelser
Fedtet hår er (også) no go på ferien. Men det kan være svært at slæbe to store dunke TRESemmé med i kufferten.

Heldigvis findes langt de fleste shampooer og balsam i små formater, som er oplagte til omtrent en uges ferie.

Jeg bruger lige pt. Maria Nila Palett shampoo og balsam herhjemme, så jeg tænker også, at mine venner fra Palett skal med på ferien. Eftersom jeg dog skal være væk i over en uge, og jeg ikke er den eneste på turen, der kommer til at vaske hår, tænker jeg, det også er en oplagt mulighed for også at prøve de roste Colour Keeper fra id Hair Elements, som jeg længe har haft i kikkerten. 

Maria Nila Palett og id Hair Colour Keeper indeholder hhv. 100 ml og 60 ml.

11) Duften af sommer: Clean med sommer på
Udover en parfumefri deo roll on, som er min tro følgesvend året rundt, kan jeg efterhånden slet ikke undvære et lille sprøjt duft hver morgen. 

På ferien vil jeg nyde Clean Summer Sailing fra Clean Summer Trio Set. Den indeholder blot 15 ml duft - men hvilken duft!

12) Simpelt hårdullegrej: Der skal ikke så meget til feriehårlooket
Hårprodukter har en tendens til at fylde ret meget. Men jeg har fundet en tro følgesvend, som jeg bruger i stedet for en hårolie efter feriebadet og i stedet for hårprodukt, hvis håret lige skal styles påny. The Body Shop Wild Argan Oil Solid Oil er genial på ferien, fordi den også kan bruges på huden og ja, den har ret mange funktioner. Og så er den MEGA drøj i brug, så der er til mange ferier i sådan en lille blikdåse.

Herudover er en lille hårlak et must. Både Lee Stafford og id Hair laver rigtig gode hårlakker i gode rejsestørrelser. id Hair Be Longer er egentlig lavet til langt hår, men når man godt kan lide at kunne rode lidt i håret, er den også rigtig god til korthårsfrisurer.

Til slut smider jeg lige en stak prøver på masker og andet godt til selvforkælelse undervejs på ferien i toilettasken. Det vrimler med små prøver med masker, bodylotion etc. på apoteker, i Matas og i andre butikker. Det fede er, at man får prøvet nogle nye produkter - og at man hurtigt får slanket toilettasken undervejs.


Tjek galleriet for mere godt beautygrej til kufferten.

ANNONCE
12 gode rejsestørrelser - og lidt til
Del

Seneste nyt

Annonce