Aniston

Sådan lindrer du din solskoldning

Seks skridt, når uheldet er ude i solen.

Sådan lindrer du din solskoldning

Sommer og sommerferie er lig med sol og måske også en solskoldning. 

Er uheldet ude, er nætterne lange og gode råd dyre.

Men er du kommet til at spare på solcremen, så er der en række gode råd, som du kan følge for at give lindring til din solskoldning og komme ovenpå hurtigst muligt igen.
 

Gode råd til solskoldning:


Skridt 1) Hvis du er ude i solen og begynder at mærke, at det brænder på huden, så søg straks skygge. Jo før, des bedre. Når først skaden er sket, kan du kun gøre det værre ved at blive i solen.

Skridt 2) Dæmp varmen på huden med et koldt bad. Det er en skrøne, at det hjælper at putte is på forbrændt hud. Faktisk kan is gøre mere skade, hvis det får lov til at være på huden for længe.

Skridt 3) Du kan lindre solskoldningen ved at smøre et tyndt lag aloe vera (gerne køleskabskoldt) på huden. Alternativt en hydrocortison creme, hvis huden klør.

Skridt 4) Solskoldning kan føre til solstik, så sørg for at drikke et stort glas vand en gang i timen, indtil du ikke er rød længere. En enkelt panodil kan også hjælpe.

Skridt 5) Hvis du får små blærer på huden, er det vigtigt ikke at få disse til at briste, idet du kan være uheldig at få infektioner. Er blærerne store, er det på tide at søge lægehjælp.

Skridt 6) Når din solskoldning begynder at hele, er det vigtigt, at du ikke piller i den løse hud eller bruge en body scrub eller andet, der kan skrubbe huden af. Din hud heler bedre, hvis du lader den være og bare sørger for masser af fugt.
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce