Aniston

Derfor er det en god idé at undgå parfume i armhulen

Nul parfume i armhulen = ingen parfumeallergi.

Derfor er det en god idé at undgå parfume i armhulen

De fleste af os er sikkert vokset op med en Date-deodorant, som vi har brugt flittigt i de spæde teenage-år. Under armene, ned i blusen og så lige lidt rundt omkring.

Jeg levede i hvert tilfælde efter devisen "more is more", når det kom til deodorant. Og jeg var ikke den eneste i omklædningsrummet, der valsede ud af døren i en regulær deodorant-sky.

Derfor er det heller ikke noget under, at mange fra vores generation i dag døjer med parfumeallergi. Nye studier fra Videnscenter for Allergi viser nemlig, at den slags hyppigst starter i armhulen, hvor huden er tynd og dermed ultra følsom.

Jeg har i årevis udelukkende brugt parfumefri roll-ons under armene. Jeg lugter aldrig af sved af den grund, og faktisk er det utrolig rart blot at bruge en deodorant uden parfume i en armhule, man i forvejen har irriteret ved at barbere ti minutter inden, deodoranten påføres.

Huden i armhulen er nemlig meget fin, og evt. rifter eller knopper fra barbering gør den bare endnu mere sensitiv og ekstra modtagelig for stoffer, som bl.a. kan være allergifremkaldende.

Det nye studie viser da også, at det ikke er ligegyldigt, hvad der står på deodorantens bagside, som ofte rummer flere allergifremkaldende parfumestoffer. Det gælder ikke kun os kvinder - men i særlig grad vores mænd, som oftest rammes af parfumeallergi.

Kan man godt lide lidt duft i løbet af dagen, er mit personlige tip, at man holder duften langt væk fra armhulen og i stedet sprøjter lidt parfume på blusen (har aldrig oplevet, at det har plettet!!) eller ned mellem undertrøje og trøje, så parfumen ikke rammer huden.

Og hvilken parfumefri deodorant skal man så vælge? Faktisk er min erfaring, at de alle er gode. Jeg bruger lidt forskellige, afhængigt af, hvad jeg kan finde på tilbud i supermarkeder eller i Matas, og det kan både være fra Neutral, Sanex, Änglamark eller Grøn Balance.

Desuden har Derma, som jeg jo holder meget af, for ganske nyligt relanceret deres parfumefri roll-on deodorant. De tog den ellers ud af sortimentet for et par år siden, til stor fortrydelse for mange. Den har været savnet, men nu er den tilbage - i ny emballage og, vil jeg gætte på, også med en ny formel.

Dermas nye parfumefri unisex deodorant er dog (naturligvis) Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, og så er den mindst lige så effektiv som enhver anden deodorant.

Derma Deo roll-on forhandles bl.a. i supermarkeder samt på Dermas egen webshop.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce