Aniston

De daglige vitamintilskud

Vitaminpiller, vaner og god samvittighed.

Hver gang jeg ser smoothie-reklamen, og de spørger: "Svært ved at få ungerne til at spise frugt og grønt?", så tænker jeg: "Næh!" For herhjemme spiser vi faktisk en del frugt, vi har køleskabet fyldt med grønt, og vi sørger for at få fibre, fisk, nødder og alt det andet, som den gængse kostpyramide ellers ligger op til. Derudover er Lillemanden altid frisk på alt, hvad der er frugt og grønt - og det gerne i rå mængder og fra morgen til aften.

Selvom vi spiser så sundt, som vi nærmest kan, så får vi alligevel ikke altid de der 600 gram fugt og grønt, som vi måske bør, og der kan da muligvis også godt gå en uge, hvor vi ikke får nok af den fede fisk.

Herudover smører vi os jo ind i solcreme, når solen endelig skinner, og vi får dermed nok heller ikke de D-vitaminer, vi egentlig har behov for (og da slet ikke denne sommer!!)

I stedet for at få dårlig samvittighed over, at vi måske ikke lige rammer de seks-om-dagen hver evig eneste dag året rundt, spiser vi i stedet en vitaminpille.

Jeg ved godt, at mange eksperter har råbt op om, at det kan være spildt, fordi de fleste af os får mange af de vitaminer og mineraler, vi har brug for, gennem føden. Men helt ærlig, der går intet af mig for, at jeg skal skyde en lille brøkdel af lønnen efter et glas vitaminpiller i ny og næ, hvis jeg så bare ved, at både voksne og barn er godt dækket ind.

Lillemanden blev desuden introduceret til Livols tyggetabletter i en tidlig alder. Siden har der været ramaskrig, hver gang moren har været så utjekket at lade pakken løbe tør uden at have suppleret med en ny! Han vil nærmest hellere have en tyggetablet end et stykke chokolade, så fred være med det.

Da han var mindre, fik han en halv vitaminpille (som vi skar over). Siden har han fået en hel. Og det er lykken, hver eneste gang han putter en af de søde vitaminpiller ind i munden.

Jeg selv sørger også for at tage en multivitaminpille hver morgen året rundt. Lige nu er det DailyCare Basic multivitamin 11+ tyggetabletter, der er på morgenmenuen sammen med et glas (lunkent) vand. De er egentlig beregnet til folk, som har svært ved at sluge vitaminpiller, hvilket jeg ikke har. Men fordelen ved at tygge dem er, at de smager dejligt af ananas og dufter af pina colada.

Tidligere har jeg også suppleret med en fiskeolietablet et par gange om ugen. Men efter, at jeg blev rådet til at skære ned på den del af hudplejemæssige årsager, er de foreløbigt lagt på hylden.

Til gengæld opdagede jeg for nyligt, at man også kan få fiskeolietabletter til børn.

Vi blev præsenteret for nogle fra Pikasol, som er små geléfisk til børn. Godt nok er det små slatne fisk, som man trykker ud af en blisterpak, og som man umiddelbart tænker ikke vil være til at få barnet til at spise. Men Pikasol har åbenbart formået at få fiskesmagen erstattet med noget, der får de små geléfisk til at smage som vingummi, hvis man skal tro på Lillemandens påstande omkring smagen. I hvert fald blev han hurtigt fan, så nu får han også suppleret med den gode fiskeolie i ny og næ.

Hvis jeg i øvrigt tænker på, hvor træt jeg faktisk er i den her periode, så tør jeg slet ikke tænke på, hvor energiforladt og flad jeg ville være, hvis jeg ikke sørgede for at tage min vitaminpille hver dag - sund kost eller ej. Men den der "sommerdepression", jeg tilsyneladende lider af denne sensommer, kan vi altid tage op en anden god gang - og gerne en dag, hvor solen rent faktisk skinner.

ANNONCE
De daglige vitamintilskud
Del

Seneste nyt

Annonce