Aniston

Tips til at komme af med ferie-kiloene

Tips til at komme af med ferie-kiloene

Har sommerferien budt på lidt for mange isvafler, grill-middage og rødvins-aftener? Så kan du måske mærke, at bukserne strammer lidt mere, end de plejer, og bikinien ikke sidder, som den gjorde før ferien. Men fortvivl ikke, du kan nemlig hurtigt smide de ekstra kilo ved at følge disse ti råd.

1) Læg en sund madplan (se eksempel på madplan)
2) Skær ned på søde sager, chips, vin, nødder, læskedrikke, hvidt brød med smør og alle de andre usunde snacks, som der har været lidt for mange af i ferien
3) Spis flere grøntsager – det er en god idé at vælge årstidens grøntsager, da de ofte har meget mere smag, når det er sæson for dem (se hvornår, det er sæson for hvilke råvarer)
4) Vælg altid det sundeste alternativ (f.eks. mager ost, kød og mælkeprodukter)
5) Spis langsomt, vær nærværende og nyd maden
6) Tænk positivt, og fokusér på det, du gerne vil opnå i stedet for det, du gerne vil væk fra. Det virker langt mere motiverende
7) Undgå at have søde sager liggende på lager, så du bliver fristet til at falde i
8) Dyrk motion med høj intensitet i minimum 20 min. to gange om ugen. Find en motionsform, du synes er sjov, så det ikke bliver en sur tjans, men noget du glæder dig til
9) Køb ikke ind, når du er sulten
10) Smør madpakken om aftenen – så har du bedre tid til at gøre den sund og lækker

Et par kilo bliver hurtigt til flere
Det kan umiddelbart virke som en nem opgave at komme af med de ekstra par kilo på sidebenene. Men faktum er, at det kan være svært at vænne sig af med de usunde ferievaner og komme tilbage på sporet. For mange er det hårdt at komme i gang efter ferien, og det kan derfor føles ekstra surt, hvis den samtidig står på slankekur. Det er dog vigtigt, at man hurtigt kommer af med de ekstra kilo, idet et par kilo hurtigt kan blive til flere (se liste over de mest populære slankekure).

Således viser en britisk undersøgelse, at det er utrolig svært at vende tilbage til normalvægten, hvis man først er blevet overvægtig. I undersøgelsen fulgte man vægten hos 280.000 briter i en periode på ni år, og resultatet var tankevækkende. Kun en halv procent af de overvægtige mænd i undersøgelse var i stand til at tabe sig og blive normalvægtige, mens det gjaldt for 0,8 % af kvinderne (Læs mere om undersøgelsen).

Måske fortryder du, at du har levet lidt for godt i ferien og mener ikke, det var de ekstra kilo værd. Men i stedet for at bebrejde dig selv og ærgre dig over, at du ikke har holdt igen med kalorierne, bør du i stedet se fremad og tænke: ”Skidt pyt, jeg nød det, men nu er det hverdag igen”. Vores tanker og følelser har nemlig ofte indflydelse på vores adfærd. Negative tanker kan derfor gøre, at du bliver ligeglad og tværtimod tager yderligere på, mens positive tanker vil give dig gåpåmod og viljestyrke til at rette op der, hvor du har slækket. Og ofte er det kun få justeringer, der skal til for at slippe af med de ekstra kilo.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce