Aniston

Værd at vide om underlivssmerter og behandling af disse

Årligt er der op mod 300.000 danske kvinder, der oplever gener eller smerter i underlivet. Disse smerter kan have mange årsager og komme cyklisk med menstruation eller periodevis ved betændelsestilstande. 

Generne, der er lokaliseret i underlivet, kan have omfattende negative effekter på velværet, og det kan være svært at slippe af med smerterne uden en form for behandling af disse. 

Smerter i underlivet kan have forskellig karakter, og det kan være nyttigt som kvinde at kende til de forskellige symptomer, man bør have for øje, når man oplever gener i området. 

I dette skriv stiller vi skarpt på, hvad du skal være opmærksom på, såfremt du måtte opleve smerter i underlivet, såvel som hvad du kan gøre for at komme disse til livs. 

Hvordan kan underlivssmerter komme til udtryk?

Underlivssmerter er desværre ganske udbredt blandt kvinder, da disse smerter kan være affødt af mange forskellige årsager. Nogle af de meste gængse årsager til underlivssmerter er listet herunder:
- Menstruationssmerter.
- Blære- eller blindtarmsbetændelse. 
- Inkontinens.

Når man snakker menstruationssmerter, er det gener, der kommer cyklisk og som kan skyldes hormonelle ubalancer, muskelknuder samt adhæsion mellem blære og livmoder. 

Disse gener vil typisk komme til udtryk som ryg- og bækkensmerter såvel som kraftig blødning og oppustethed.

Blære- blindtarmsbetændelse er to betændelsestilstande, der altid bør tilses hurtigt ved mistanke om disse. 
Blærebetændelse kan give anledning til hyppig og smertefuld vandladning, mens blindtarmsbetændelse kan give store smerter og selv efter operation vil have gavn af behandling for eventuelt arvæv, der er dannet efter operation. 
Inkontinens kan forårsages af enten trang eller stress og er en almindelig tilstand for mange kvinder. 
Her kan det være svært at holde på vandet og konsekvensen er, at der lækker urin, som kan give anledning til ubehag i underlivet.

Effektiv behandling mod underlivssmerter

Uanset hvilke årsager der ligger til grund for de symptomer, man måtte opleve i underlivet, er det vigtigt at få dem tilset af en behandler. 
Her vælger mange kvinder at tage kontakt til en osteopat, for at få undersøgt systemerne omkring underlivet. 
Mange gange kan det være svært selv at afgøre, hvilke årsager der har udløst de smertefulde symptomer, og der kan her være behov for professionel hjælp, der dels kan lokalisere generne og dels kan give en forklaring på årsagen bag. 

Ved en osteopatisk behandling vil symptombilledet og -historik i første omgang blive gennemgået af klient og behandler. 
Dette skal til for at behandleren kan starte undersøgelsen ved de relevante områder på kroppen. 
Dernæst vil undersøgelsen finde sted, og der vil blive korrigeret de steder på kroppen, der har en negativ effekt på de gener, der måtte opleves omkring underlivet. 

Efter undersøgelse og behandling vil en osteopat typisk gennemgå øvelser, gode råd og anden vejledning som den afsluttende del af en session. 

Hvorfor vælger mange osteopati mod underlivssmerter?

Osteopati har med tiden opnået stor anerkendelse i både Europa og USA for de effektive behandlinger, der kan tilbydes her. 
Med et fokus på den menneskelige anatomi som et system, vil behandlingerne altid tage udgangspunkt i hele kroppen og ikke udelukkende symptombehandle. 
Dette har medført positive effekter og har gjort mange klienter fri for symptomer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce