Aniston

Junis madanbefalinger

Der er gået sommer i madplanen.

Maj måneds madanbefalinger blev taget godt imod, og selvom jeg ikke lovede noget om, at madanbefalingerne skulle blive en fast ting, så har jeg alligevel en række lækkerier, som jeg har spist og drukket mig igennem i løbet af den seneste måned, som, jeg tænker, fortjener en anbefaling.

Til trods for, at sommeren har fået en noget skidt start, så står junis madanbefalinger alligevel i sommerens tegn!

Banana Joe bananchips med havsalt
Det sker ret sjældent, at jeg køber og/eller spiser chips (man kan jo ikke stoppe igen!!). Men jeg har altså en forkærlighed for chips, der er lavet af alt andet end kartofler, og når jeg får åbnet en pose Banana Joe, så har jeg ganske svært ved at tage fingrene ud af posen igen! I hver pose med bananchips er der to hele bananer, lidt vegetabilsk olie og 2 pct. havsalt. Jeg argumenterer ikke for, at de er sunde af den grund, men de smager dæleme godt, og så er de da lidt sundere end en pose almindelige chips. Herudover er Banana Joe bananchips glutenfri til dem, der måtte have det forbehold.
Banana Joe bananchips med havsalt forhandles bl.a. i MENY, Kvickly og Super Brugsen.

Meyers Æblecider
En kold øl er godt på en varm sommerdag, men det er en cider bestemt også! Nørrebro Bryghus har, sammen med alletiders Meyers, for nylig lanceret Meyers Æblecider, som et alternativ til øl og til de super søde cidere, der ellers har en tendens til at hvine i tænderne. Meyers Æblecider smager mindre sødt, er økologisk, og så er den rent faktisk lavet af æbler (faktisk ikke andet end danske æbler og en smule gær). Alle tre ting er store plusser i min bog, og den lidt tørre cider vil bestemt være foretrukket fremfor enhver sukkersød cider. Samtidig pynter den noget så fint på sommerfrokostbordet!
Meyers Æblecider forhandles bl.a. på restauranter, i Meyers Deli samt i Irma.

Siciliansk Is i København
Vi har fået ny lokal isbiks. Intet ondt ord mod ParadIs, men vi trængte til at smage på noget andet! Hos Siciliansk Is er udvalget ikke prangende, men det, de så har, smager godt nok godt! Samtidig kan jeg godt lide konceptet om, at man ikke køber en, to eller tre kugler, nej man må fylde op til tre smagsvarianter i en vaffel, hvis det er det, man vil. Tre "spadefulde" is i en lille vaffel koster 25 kr., og det er en rigelig mængde is til de fleste iselskere. Deres kokosis er i øvrigt intet mindre end fantastisk på en varm sommerdag! Ja, vi havde faktisk en enkelt sommerdag på et tidspunkt, og det var på netop dén ene sommerdag, jeg fik is sammen med mine mænner. Det var himmelsk!
Siciliansk is ligger på Rantzausgade på Nørrebro, på Christianshavn og på Skydebanegade på Vesterbro.

Fruits and Wine
Nu vi er ved varme sommerdage, så er det jo vigtigt at holde væskebalancen intakt. Et glas vino med en veninde på altanen vil absolut være vejen frem, og til det formål må Fruits and Wine være blandt mine bedste sommerbud! Fruits and Wine er noget så særligt som en blanding mellem vin og frugtjuice, og det er bare enormt forfriskende, læskende og lækkert. Fruits and Wine findes i to varianter: En rosé med grapefrugtjuice og en hvidvin med ferskenjuice. Begge smager dejligt, og så er alkoholprocenten helt i bund, så vinen ikke stiger én til hovedet på en varm dag. Vinen smager i øvrigt glimrende med en enkelt isterning.
Fruits and Wine forhandles i Føtex og Bilka.

Dailycare Extra Krill Olie
Er kosttilskud egentlig mad? Det er jo i hvert fald et rigtig godt supplement til maden. Og får man ikke nok fisk og sunde fiskeolier gennem sin mad, så kan det være en god idé at supplere med fiskeolie. Desværre medfører fiskeolie også ofte de ret kedelige og ubelejlige fiskebøvser, men jeg har været glad for krill-olie, som efter sigende skulle være den helt nye generation af Omega-3 tilskud. Ingen kedelige fiskebøvser, og så er kapslerne så små, at de er meget nemmere at synke end de traditionelle fiskeoliekapsler. PS: Man skal ikke tygge i de små tabletter, for så får man den vilde fiskeoliemund - det lærte Lillemanden på den hårde måde!
Dailycare Extra Krill Olie forhandles på apoteket.

God smagfuld sommer!

ANNONCE
Junis madanbefalinger
Del

Seneste nyt

Annonce