Aniston

Septembers madanbefalinger

Septemberfavoritter til smagsløgene med et lille hint af raw food.

Septembers madanbefalinger

September blev måneden, hvor jeg åd mig igennem et bjerg af virkelig vild og velsmagende tzatziki på Kreta.

Oven på sådan en rejse, er jeg utroligt glad for, at batteriet i vores badevægt pludseligt mente, at det skulle strejke, for jeg har ikke holdt igen, hvilket man jo heller ikke skal på en rejse!

Det skal dog ikke handle om græsk feriemad (og dertilhørende hvidløgsånde og potentiel vægtøgning). Nej, det skal naturligvis handle om alle de skønne madoplevelser jeg har haft på dansk grund i løbet af september.

Burger fra 42Raw
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Lillemanden og jeg har en svaghed for 42Raw. Efter at stedet har åbnet en lille restaurant i Frederiksberg Centret, kan man ganske ofte finde os om eftermiddagen med hver vores cookie og måske en juice eller latte på mandelmælk mellem os, mens vi hyggesludrer om dagen, der er gået.

For nylig har 42Raw dog også lanceret en burger. Det lyder måske paradoksalt og måske også en anelse underligt, at en raw-restaurant pludseligt serverer en burger. Men burgeren har intet at gøre med den type burgere, du bestiller på den lokale burgerjoint eller på McDonald's.

42Raws nye burger er nemlig 100 pct. plantebaseret og desuden glutenfri. Det betyder ikke, at den smager hverken skidt, kedeligt eller, at den ikke mætter - tværtimod! En plantebaseret burger smager naturligvis ikke som en snasket en af slagsen fra en billig burger joint, men den ligner og smager af burger - men på den sunde og rare (og abnormt mættende) måde.

Den plantebaserede burger fra 42Raw serveres med sweet potato pommes, og de er virkelig også gode!

Min sædvanlige 42Raw partner-in-crime var godt nok ikke ovenud begejstret for hverken smagen eller konsistensen af burgeren. Så lad os bare konstatere, at plantebaserede burgere nok mest er en voksenting.

Den vegetariske, plantebaserede og glutenfri burger serveres hos 42Raw

Karen Volf Rawsome
Ligesom både Lillemanden og jeg har en forkærlighed for rawfood, deler vi også en særlig trang til at fortære alt, hvad der minder om figenstænger, raw bites og andet, der er baseret på tørret frugt og nødder og pakket ind i lommelette emballager.

Ved en event forleden fik vi serveret de helt nye Rawsome fra Karen Volf, og det var love at first bite! 

De nye Rawsome minder mest om Raw Bite i konsistens og smag, og så findes de i to forskellige varianter: Gojiberry & Raw Cacao samt Baobab & Ginger. Førstnævnte smager dejligt af kakao og indeholder 37 pct. nødder. Sidstnævnte har masser af bid af dejlig ingefær - dog uden, at den brænder på tungen.

Jeg har allerede planlagt at forsyne mig i stor stil med de nye Rawsome, når jeg finder dem i det lokale supermarked. De koster nemlig rundt regnet det halve af, hvad en Raw Bite koster, og de smager præcis lige så godt.

Karen Volf Rawsome er i øvrigt både glutenfri og økologiske.

Karen Volf Rawsome forhandles bl.a. i Kvickly og Fakta.

A Absinthe fra Den Ny Spritfabrik
Nu skal det hele jo ikke gå op i rawfood og sunde laster. September har nemlig også været måneden, hvor jeg for første gang i mit ellers garvede liv fik smagt absint.

Jeg har altid troet på alle historierne om, at man i gamle dage blev sindssyg, blind og værre ting af at drikke absint. Men alt det har jeg fået skudt til jorden i forbindelse med, at jeg var til en introduktion af en helt ny dansk absint fra Den Ny Spritfabrik.

Folkene bag Den Ny Spritfabrik har lagt alt deres viden, kærlighed og arbejdsomhed i at udvikle den perfekte absint, som går under navnet A Absinthe, og som allerede er har vundet priser for sin smag. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det der absint slet ikke så tosset! For det første kan man kreere en rigtig nem og velsmagende drink ved blot at hælde vand i absinten, og for det andet så kan den anvendes i afsindigt mange drinks pga. sin helt særlige smag af fennikel, anis og stjerne anis, der er med til at give absinten en særlig smag af lakrids. 

Der skal helt sikkert eksperimenteres med absint ved efterårets cocktailaftener, nu hvor jeg har fundet ud af, at man jo slet ikke bliver gak af at drikke det!

A Absinthe fra Den Ny Spritfabrik er kun fremstillet i 5.000 eksemplarer og forhandles bl.a. i MENY.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce