Aniston

Novembers madanbefalinger

Godhed, rarhed - og et lille snert af det, der holder os sunde.

Novembers madanbefalinger

Mad skal være nydelse, mad skal gøre en glad, og så skal mad i øvrigt også helst være sundt og nære ens krop.

Det gælder alle årstider, men det gælder særligt i denne tid, hvor vinteren står lige uden for døren og lige om snart tager et stort fedt skridt ind over vores dørtærskler!

Denne måneds madanbefalinger er fyldt med godhed, rarhed, smagsoplevelser - og et lille snert af det, der holder os sunde. 

Velbekomme!

Ingefærshots
Lige når man hælder nakken bagover, og den første tår ingefærshot rammer tungen, så ved man, at det gør godt.

Det brænder hele vejen ned gennem halsen samtidig med, at det renser lige fra spidsen af ens tunge og hele turen igennem fordøjelsessystemet!

Ingefær holder ikke kun kroppen sund og rask, det gør også en hel masse for fordøjelsen, og netop denne er utroligt vigtig at have fokus på lige nu, hvor baktusserne derude bare venter på at få os ned med nakken, og hvor vores fordøjelse kan være med til at bekæmpe de onde af slagsen.

Jeg er ret tosset med Bangs Ingefærshots, der, udover ingefærjuice, også indeholder æblejuice, appelsin- & citronjuice, og jeg napper gerne et shot om dagen, hvis jeg kan slippe af sted med det!

Bangs Ingefærshot forhandles bl.a. i Kvickly og Meny.

Brunch på 42Raw
Som noget ret nyt har 42Raw lanceret en helt igennem plantebaseret brunch med alle mulige gode sager, som giver en rigtig god start på dagen uanset, om man bare er træt eller har tømmermænd (uf! Det er faktisk lang tid siden, jeg har haft den slags!) 

Brunchen serveres alle dage og kommer bl.a. med pandekager med sirup, de lækre sweet potato fries, den skønneste humus, avocado og så den der cashewcreme, som man virkelig skal passe på med at prøvesmage, for den er dybt vanedannende!!

Vi elsker at gå på 42Raw, fordi vi altid går mætte og glade derfra - men mætte på den rare måde, fordi vi har fyldt noget godt i tanken og ikke en masse bacon og hvidt brød.

Brunchen serveres alle dage mellem 10-14 hos 42Raw.

Whiskeydrinks
Det gælder nok for alle typer spiritus, at de har deres opture og nedture. Det var engang hot at drikke Pisang Ambon. Det bliver det forhåbentlig aldrig igen. 

I min bog har whiskey i stor stil fået et comeback. Jeg har fundet ud af, at whiskey kan mikses med alt muligt andet end cola, og det er en ren fornøjelse!

Der er således også flyttet en flaske Jack Daniel's ind hos mig. Sådan en har der vist ikke boet i mit barskab i ... tja ... 15 år måske. Men den nydes ved særlige lejligheder og gerne blandet op med noget friskt og lækkert, som i den opskrift, jeg delte i går

Jack Daniel's Old No. 7 forhandles i alle større supermarkeder samt velassortede vinhandler.

Høost fra Naturmælk
Forleden var jeg på ostegastronomisk oplevelsestur gennem det ganske danske land. Ost er en af mine favoritspiser, så det var en dag lige efter min bog.

Vi fik nemlig ikke kun set søde køer og rystet vores egen øko-smør. Nej, vi fik også smagt på alle mulige typer ost, som vi producerer her i lille Danmark.

Faktisk er vi jo utroligt dygtige til at producere ost i Danmark, så det er egentlig en skam, at vi alle ender med at have en pakke Klovborg liggende på køl i køleskabet. Ikke at der er noget galt med Klovborg, men der er også bare så mange andre gode oste derude, som vi skylder os selv at tage en bid af (undtagen ostens onde fætter, skimmelosten. Den skylder vi ikke noget som helst, hvis du spørger mig!)

En af de oste, jeg faldt helt i svime over, er Høost fra Naturmælk. Osten er fremstillet af økologisk mælk fra køer, der spiser tørret græs og urter i vinterhalvåret, hvilket er den type kost, der, efter sigende, skulle være sundest for køerne. En sund ko giver god mælk, som giver en god ost. Det giver sig selv. 

Smagen af Høost er da også fortrinlig og dejlig nøddeagtig.

Naturmælk Høost forhandles bl.a. i Føtex og Meny.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce