Aniston

Morgener uden morgenmad

Jamen ... Det kan man da ikke!

Morgener uden morgenmad

I morges kom jeg ud af døren uden morgenmad. Det sker ellers aldrig! Grunden var dog, at jeg skulle ind og spise morgenmad med Kellogg's som en del af konceptet Morgenmadsklubben.

Herhjemme får vi ellers ALTID morgenmad, og for mig er morgenmaden dagens vigtigste måltid. Lillemanden får faktisk ofte serveret hele madpyramiden i et morgenmåltid, og det gør han, fordi jeg ved, hvor meget det betyder for ens energiniveau resten af dagen, om man har fået et ordenligt morgenmåltid.

Grunden til, at Kellogg's havde inviteret, var dog, at de ville sætte fokus på, at 16 (S E K S T E N !) pct. af alle børn og unge i Danmark kommer ud af døren om morgenen uden morgenmad. Det er jo mere end hvert sjette barn, der sidder i skolen eller børnehaven med et hul i maven i de første mange timer - og måske har de i øvrigt heller ikke lige fået en madpakke med hjemmefra ...

Der er mange grunde til, at børnene kommer af sted uden at have indtaget dagens vigtigste måltid. Men oftest gør det sig gældende, at børnene kommer fra fattige og ressourcesvage familier, der ganske enkelt enten ikke lige har morgenmad i huset, eller som måske ikke har haft råd til at købe deres Cornflakes, havregryn, knækbrød, bananer eller yoghurt.

Heldigvis gør Kellogg's i samarbejde med Fødevarebanken en stor indsats for, at i hvert fald nogle af disse børn bliver mødt af morgenmad på skolerne i den såkaldte Morgenmadsklub, hvor de får serveret bl.a. (de sundere) produkter fra Kellogg's, brød fra Pågen etc.

Fødevarebanken sørger således for at køre frugt, brød, cornflakes mm., som ellers var blevet smidt ud pga. af krumninger på agurken eller fejltryk på pakken, ud til skolerne i specielt socialt belastede områder, så børnene kan gå mætte til første time - evt. med en ekstra banan i tasken til senere på dagen.

Selvom Kellogg's i forvejen gør rigtig meget ved at donere overskudsprodukter til Fødevarebanken, som kører ud til bl.a. skoler, men også andre gode formål, hvor folk ikke har råd til basale ting i hverdagen, så har de netop lanceret en kampagne, hvor de oven i dette donerer en portion morgenmad til socialt udsatte, hver gang man køber en pakke Kellogg's Cornflakes eller et andet Kellogg's produkt, der er mærket med "Giv 1 portion".

Morgenmad er vigtigt, og det er en vigtig kampagne, så der skal klart hamstres lidt Cornflakes og All Bran her i husholdningen, så Kellogg's forhåbentlig kan nå deres mål på 2,5 mio. uddelte portioner morgenmad i Norden - oven i de 230 mio. portioner, de allerede har uddelt i forbindelse med Morgenmadsklubber og Breakfast for Better Days i hele verden.

Pssst ... Du kan selv støtte Fødevarebanken, hvis du har lyst. Se, hvordan på Fødevarebankens Facebookside.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce