Aniston

Er du et madsvin?

Julen er højtid for spild af mad.

Er du typen, der bare køber ind og ender med at smide en masse mad ud? Eller bliver du også sur og gal i skralden, når du hører om, hvor meget mad, der ender i skraldespanden? Julen er højtid for madspild, men uanset type, så kan du hente viden og inspiration hos "Stop spild af mad".

ANNONCE
Er du et madsvin?
Jeg er typen, der bliver godt gammeldaws arrig, når jeg ser, at folk omkring mig smider mad ud.

Jeg kan ganske simpelthen ikke klare, at vi dyrker agurker og dermed belaster naturen for dernæst at købe agurken og smide den halve ud, fordi vi ikke lige fik den spist.

Hver dansker smider da også 63 kg mad ud hvert år, hvilket til sammen udgør et madspild på 680.000 tons!

Det svarer til, at hver familie smider mad i skraldespanden for 7000 kr., hvilket jo sætter tingene lidt i perspektiv. For de 7000 kr. kan de fleste familier godt bruge på noget andet!

Ud fra et miljømæssigt perspektiv er madspild, i min verden, også vanvittigt, da 10 % af jordens drivhusgasser udledes som følge af producerede fødevarer, der ender i skraldespanden.

Forbugerbevægelsen Stop spild af mad
Jeg har ofte følt mig som en hellig prædikant, når jeg har skulet ondt til veninden eller kollegaen, der smed en masse mad ud, men nu har jeg fundet ud af, at jeg ikke er alene... Der findes simpelthen en forening for "freaks" som mig.

"Stop spild af mad" er en forbrugerbevægelse, der sætter fokus på spild af mad. Og i denne søde juletid, hvor der ryger en del halvspiste flæskestege og brunede kartofler i containerne landet over, har de valgt at lave en Go-Card-kampagne, der sætter fokus på problemet.

Men der findes også en hjemmeside , hvor både du, som smider mad ud i stride strømme, kan blive klogere, og du, som selv er lidt af en prædikant, kan få styr på din fakta, så du kan prædike ved julebordet.

 Men hvad med dig? Er du et madsvin, eller køber du ind med omtanke?


ANNONCE
Del

Seneste nyt