Aniston

Ryg med på matcha-bølgen

Sundt som bare pokker - og det behøver ikke at drikkes som te.

Ryg med på matcha-bølgen

Jeg skal lige vænne mig til det. Matcha, that is!

Faktum er nemlig, at matcha er virkelig sundt, så lige nu øver jeg mig på at udskifte en af de daglige og tiltrængte dobbelt shot latte med en skål matcha te.

Det kræver lidt tilvænning, og det er ikke helt så hurtigt at lave en skål matcha, som det er at lave en kop kaffe. 

Men egenskaberne af matcha tea er ikke til at tage fejl af, og når man først er i gang, så smager det både ganske godt og kan bruges på noget nær en milliard forskellige måder, fordi det grønne pulver bl.a. kan blandes i milkshakes, juice, drinks, kage, chokolade, skyr og meget meget andet. Ja, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for matchaens muligheder.

Bl.a. er jeg ret stor fan af at mikse matcha med mælk og en smule sirup for en sundere og sommerlig milkshake. Det er virkelig guf!

Lad i øvrigt endelig være med at bruge pengene på en billig matcha te. Hvis du skal gøre matcha helt rigtigt og have den gode matcha-smag frem, så brug lidt flere penge på at købe den gode matcha. Den kan kendes på, at den er langt mindre bitter og mindre mørk. Byoh forhandler i Danmark matcha te i super kvalitet.

Ja, det koster lidt at brygge sin gode og sunde matcha, men til gengæld får man bl.a.:
 

Sænket det dårlige kolesterol:
Matcha reducerer kolesterolniveauet i kroppen og forebygger hjerte-kar sygdomme. 

Langsom koffein:
Ligesom meget andet te indeholder matcha te koffein. Selvom matcha dog blot indeholder en tredjedel koffein sammenlignet med en kop kaffe, så optages koffeinen fra matcha langsommere. Det betyder et mere langstrakt og mildere koffeinboost.

Et helt hav af antioxidanter:
Matcha indeholder katekin - bl.a. EGCG, som alt grøn te indeholder. Matcha indeholder bare 137 gange så meget, som en typisk grøn te gør.

En skærpet koncentration:
Matcha er kendt for at skærpe koncentrationen vha. aminosyren L-Theanine.


Lige nu øver jeg mig - både i at drikke matcha i sin rene form men også i at afprøve alskens opskrifter med matcha.

Jeg har fundet videoen nedenfor, som i første omgang viser, hvordan man egentlig laver en matcha tea på den helt rigtige måde. Så er der ingen undskyldning for ikke at ryge på den sunde matcha-bølge!

Et matcha-sæt med skål, piskeris, doseringsske og matcha te kan bl.a. købes her.

ANNONCE
Sådan laves matcha te:
Del

Seneste nyt

Annonce