Aniston

Smil dig yngre

Et smil tager to år af alderen.

Jeg er flere gange blevet stoppet af helt vilkårlige ældre damer på gaden, der har kigget vredt på mig og har sagt: "Så smil dog, dame!"

Øh! Total bagholdsangreb, mens jeg gik der i mine egne tanker!

Selvom jeg i det øjeblik har følt mig overrumplet og en anelse ked og irriteret, så har en ny undersøgelse, som NIVEA har foretaget, alligevel sat nogle tanker i gang. Måske burde jeg faktisk smile noget mere - bevidst eller ubevidst. Undersøgelsen viser nemlig, at når vi smiler, så bliver vi to år yngre. 

Vi bliver naturligvis ikke fysisk yngre, selvom det jo naturligvis ville være fantastisk, men vi ser yngre ud, når vi smiler!

I studiet bad NIVEA 2.000 personer om at estimere alderen på 12 kvinder ved hjælp af billeder, der viste kvinderne i tre forskellige følelsesstadier: Glad, neutral og trist.

Studiet viste, at følelserne påvirkede aldersestimaterne meget, og at de smilende ansigter typisk blev opfattet som yngre end de neutrale samt, at de neutrale så yngre ud end de triste.

Kvinderne blev faktisk i gennemsnit skudt til at være to og et kvart år yngre, når de smilede, end de i virkeligheden er.

Triste ansigtsudtryk lagde derimod omkring et år til den opfattede alder!

Samtidig skal man jo ikke underkende, at det er sundt at smile. Og hvis det tilmed kan få én til at se yngre ud, så er der jo faktisk ikke nogen undskyldning for ikke at klistre det glade ansigt på og bare smile og grine derudaf :)

NIVEA har i øvrigt lanceret en ny kampagne, som netop handler om at smile. "Q10 Reasons to Smile" inviterer os alle sammen til at dele de bedste tips til, hvad der får os til at smile og lægge det op på de sociale medier under hashtagget #makesmesmile. Så smil dog, damer!!

ANNONCE
Smil dig yngre
Del

Seneste nyt

Annonce