[Opskrift]: Køleskabsgrød
Verdens nemmeste og lækreste morgenmad.
I hverdagen er morgenerne ofte ganske travle. Så morgenmaden skal helst ikke tage alt for lang tid at lave. Samtidig må den gerne give kræfter, næring og smag på resten af dagen.
Herhjemme har jeg derfor eksperimenteret lidt med grød. Senest har jeg kastet mig ud i køleskabsgrød, som er noget af det nemmeste, fordi man faktisk tilbereder grøden 90 pct. aftenen før.
Om morgenen skal man så bare bekymre sig om at tage grøden ud af køleskabet, lige tilsætte lidt ekstra lækkerier, og så er der ellers dejlig morgenmad til hele familien.
Opskrift på køleskabsgrød:
Ingredienser til 3-4 portioner:
4 spsk. havregryn
2 spsk. chiafrø eller andre frø
En brik kokosmælk
En lille håndfuld mandler
Frisk bourbon vanilie
Skyr/yoghurt naturel
Frisk frugt, müsli, nødder eller en anden favorittopping
Sådan laves køleskabsgrød:
Hæld havegryn og frø i en beholder, hak mandlerne og tilsæt dem. Tilsæt kokosmælk, rør let rundt og sæt blandingen i køleskabet over natten.
Næste morgen kan du tage køleskabsgrøden ud, fordele den i de rette portioner og herefter tilsætte skyr eller yoghurt efter behov samt toppe med frugt, müsli, nødder eller en anden favorittopping.