Aniston

Nem aftensmad - det' helt okay

Kvinde, så slap dog af!

Jeg husker ikke hvor. Men for nogen tid siden læste jeg en såkaldt eksperts råd til at slippe af med dagligdagens madlavningsstress - sænke skuldrene, sætte sig ned, lægge fødderne op.

Hans hovedpointe var, at fast food og nemme løsninger er helt okay, og at vi i øvrigt ikke behøver at have dårlig samvittighed, bare fordi vi ikke står i køkkenet i to timer, inden vi sætter familiens aftensmad på bordet.

Det er bedre at springe over, hvor gærdet er lavest, hvis madlavningen ikke er sjov, så længe vi naturligvis ikke hopper på tre cheeseburgere og en Big Mac menu hver anden aften. For der er rigtig mange sunde, lette løsninger, hvis vi vil have god mad uden at stresse os selv med, at vi, ovenpå på en ni timers arbejdsdag, transport, afhentning af unger og tøjvask, også skal stå ved komfuret i et par timer.

Jeg er selv stor fan af lette løsninger. Så længe den lette løsning er sund, velsmagende og falder i familiens smag, så dyrker jeg rå snittede grøntsager, færdiglavet grovtærtedej, færdigrørt fiskefars, fisk, der bare skal smækkes i et fad og sættes i ovnen, og andre nemme løsninger i stor stil.

Forleden fik jeg besked om, at NemFisk har lanceret en ny variant, og jeg tænkte fluks, at den nye variant måtte prøves. NemFisk er nemlig faktisk en af de nemme løsninger, som af og til ryger i indkøbskurven sammen med en stribe laksefileter - men helt uden dårlig samvittighed. 

Som store laksefans har vi primært sat tænderne i NemFisk Citronsauce og NemFisk Tomat & Krydderurtesauce, når vi har sat fisk med sovs i ovnen. Det smager godt, det er sundt, og så er det utroligt nemt at lægge fisken i fad, overhælde med sovs fra posen og dernæst sætte fisken i ovnen i 20 minutter ... 20 minutter, hvor man kan lave noget andet eller, hvor man kan sætte sig med benene oppe og evt. tale lidt med sin familie.

Jeg serverer som oftest den nemme fisk med enten kogte basmatiris med grøntsager eller små kartofler, der lige kan sættes i ovnen samtidig med fisken, som ofte får selskab af broccoli, gulerødder eller andre lækre grøntsager, der kan ligge og stege i sovsen sammen med fisken.

Den nye variant, NemFisk Skaldyrssauce, kan bruges til bl.a. rødspætte eller muslinger, og den er også rigtig god til ris. 

Hele familien elsker de nemme fiskeretter, og sovserne kan endda redde de ellers lidt kedelige torskefileter, som ellers bliver skubbet lidt rundt på tallerkenen. Men kan man slet ikke lide torsk, så kan man altid eksperimentere med andre typer fisk til sovserne; eksempelvis tun på dåse.

Alt i alt tager det fem minutter at lægge fisken i fad, overhælde med sovs og skubbe hele herligheden i ovnen. Så skal man naturligvis lige snitte grøntsager, men på travle dage er gode frosne grøntsager ideelle - bl.a. er Urtekrams frosne grøntsager virkelig saftige og gode og skåret ud i passende størrelser.

Så nemt kan det gøres. Så bon appetit og rigtig god fornøjelse med at smække fødderne op ;-)
 


NemFisk er modtaget til smagstest - holdningerne er dog helt vores egne.

ANNONCE
Nem aftensmad - det' helt okay
Del

Seneste nyt

Annonce