Aniston

[Opskrift]: Crumble med æble og skovbær

En enkel og skøn kage, som kan varieres i det uendelige.

Jeg elsker crumble! Jeg synes, det smager skønt, er nemt at gå til, kan varieres i det uendelige, og denne opskrift er en af de bedste nogensinde!

Selve crumble-dejen er en smule anderledes end mange andre opskrifter, men det gør kagen virkelig lækker! Opskriften stammer oprindeligt fra den skønne bog "American Pie", men er blevet ændret lidt efterhånd, som jeg har lavet den flere gange.


Crumble med æble og skovbær

 

Crumble:
100 g havregryn
100 g mel
100 g sukker
100 g lys muscovadosukker
Korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker med top
125 g smeltet smør

Fyld:
3 æbler
300 g skovbær - let optøede
40 g lys muscovadosukker
20 g sukker
2 spsk hvedemel
1 tsk citronsaft

Bland alle ingredienserne til crumble-blandingen i en stor skål. Det gør ikke noget, at der er lidt større klumper i - det gør kun resultatet bedre. Dæk til, og stil på køl, indtil fyldet er klar. 

Forvarm ovnen til 175 grader.

Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Bland æblebåde og skovbær i en stor skål med sukker, muscovadosukker, citron og mel. Hæld frugtblandingen i et smurt, ovnfast fad og strø crumble-blandingen ovenpå i et jævnt og tykt lag.

Bag midt i ovnen i 45-50 minutter, eller til toppen er gylden og frugten bobler en smule.

Server varm eller ved stuetemperatur med en kugle is eller en skefuld cremefraiche.

ANNONCE
[Opskrift]: Crumble med æble og skovbær
Del

Seneste nyt

Annonce