[Opskrift]: To gange whiskeydrinks
Bottoms up og god weekend!
Begge opskrifter er kreeret af Iouri Engberg, som er bartender på Lidkoeb i København, og som har lavet drinksopskrifterne i samarbejde med Tullamore whiskey.
De passer godt til tidens whiskey-trend og til en lun sensommeraften i øvrigt.
Så bottoms up og god weekend herfra!
Dill DEW
Skal du virkelig imponere med en simpel, men spektakulær, drink, skal du byde gæsterne på en Dill DEW. Den bløde smag fra whiskeyen bliver fremhævet i kombinationen med urter som dild og det friske, syrlige fra æblemosten.
Til en person - men kan let skaleres op:
5 cl Tullamore D.E.W.
1 cl ’D’ Dild Aquavit, Esrum Sø Mikrodestilleri
6 cl æblemost, Guldborgsund, Holstener Cox (eller en anden lidt syrlig æblemost) 2 cl citronsaft
1,5 cl sukkerlage (1 del sukker, 2 dele vand)
Pynt: Dild og citron.
Hæld ingredienserne i et glas fyldt med is ,og pynt med dild og citron. I stedet for dild aquavit kan man anvende frisk dild, som man morder kort.
Ice Tea DEW
Skal du have gæster, kan du med fordel servere en Ice Tea DEW, der let kan blandes i en kande og dermed er nem at lave til mange.
Her kommer opskriften til en person – men den kan let skaleres op:
3 cl Tullamore D.E.W.
2 cl Pimm’s eller stærk te
1 cl hindbær likør
3 cl friskpresset citron
2 cl sukkerlage (1 del sukker, 2 dele vand) Danskvand
Pynt: Hindbær og citronskiver
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienser, undtagen danskvand, sammen, og rør godt. Hvis man laver til flere, kan man med fordel bruge en stor kande. Fyld glas med masser af is, og hæld drinken i. Top med danskvand, og pynt til sidst med citron og hindbær.
Man kan bruge en krafitg te, som Earl Grey, lige såvel som Pimm’s, der også er baseret på urter. Bruger man almindelig te, er det vigtigt, at den ikke trækker for længe, da den så risikerer at blive bitter.