Aniston

[ Drinksopskrifter ]: Tre ingredienser, seks drinks, én påskefrokost

[ Drinksopskrifter ]: Tre ingredienser, seks drinks, én påskefrokost


Påskefrokoster er egentligt ikke noget, vi har dyrket i min familie, hvor påsken istedet har været en familiebegivenhed, der handlede om at holde fri i nogle dage og så ellers få påskeæg og gaver sammen med morgenmaden påskedag.

Søndagstraditionen har jeg taget med mig ind i mit voksne familieliv, hvor vi også dyrker en god morgenmad med besøg af påskeharen - så længe Lillemanden i hvert tilfælde tror på den slags. 

Men over årene er der også kommet nye traditioner til, såsom at vi spiser påskefrokost med svigermekanikken, hvilket altid er utroligt hyggeligt, fordi vi bare sidder og spiser og snakker en hel dag, mens børnene går på påskeægsjagt i haven.

Men qua min efterhånden mangeårige tilstedeværelse i bloggerverdenen, har jeg jo på en måde også fået en tredje familie.

I hvert tilfælde har jeg fået en række utroligt gode veninder, som jeg ser langt mere end mine andre venner og veninder. Og det er jo ret enestående at få så mange nye venner og veninder i ens voksenliv.

Når man har meget til fælles i det daglige, så følger der også en masse sociale sammenhænge med. Og dermed også nye traditioner.

Vi er således et lille blogger-slæng, som ses på kryds og tværs, og som mødes til julefrokoster, bare-fordi-komsammer og i morgen også til en vaskeægte påskefrokost.

Jeg er blevet bedt om at lade silden blive hjemme. Mens jeg har bedt om, at de drikker en eventuel snaps uden mig, fordi jeg ganske enkelt ikke kan klemme så meget som en dråbe snaps ned. 

Til gengæld vil jeg forkæle damerne med Cointreau Fizz, som smager noget bedre end snaps, og som jeg har brugt de seneste dage på at eksperimentere lidt med, fordi der jo findes et utal af variationsmuligheder med blot tre ingredienser: Cointreau, danskvand og lime.

De fleste af os kender nok enten Cointreau fra vores forældres barskab i 80'erne, hvor Cointreau blev hentet frem sammen med cigaretfadet ved særlige lejligheder, hvor alle var klædt særligt meget i brun og orange og dermed matchede flasken.

Eller også kender vi Cointreau som ingrediens i fx Cosmopolitan, som Sex and the City i høj grad var med til at sætte på verdenskortet for vores generation.

Men Cointreau er ikke bare 80'er smart eller en ingrediens. Cointreau har sin egen helt egen signaturdrink, og det er netop Cointreau Fizz. 

Det fede ved Cointreau Fizz er, at den er super nem at lave, og at man faktisk blot skal sørge for at have en flaske Cointreau, en lime samt en flaske danskvand på lager, og så kan man ellers putte stort set alt andet i, hvis man vil gøre den finere at se på og lidt mere sofistikeret.

Udover at jeg har lært Cointreau Fizz at kende og har planer om at peppe min sommer op med forskellige variationer af drinken, så har jeg også for ganske nyligt lært, at Cointreau faktisk ikke udtales [Kontrø] men [Kontrå]. Så nu fik jeg også, efter måske 30 år med den forkerte udtale af navnet, sat det på plads.

Trænger du også til at skifte snapsen ud med noget lettere til påskefrokosten, eller savner du en let velkomstdrink eller hyggedrink til dagene på altanen i forårssolen, så har jeg samlet en række lækre variationsmuligheder af Cointreau Fizz nedenfor. Nogle af dem er på menuen til morgendagens påskefrokost, kan jeg afsløre.
 

Seks nemme variationsmuligheder
med Cointreau Fizz

 

Klassisk Cointreau Fizz

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime


Fyld et glas op med is, hæld Cointreau og limesaft i et glas og top med danskvand.

Cointreau Fizz Raspberry

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime
5-6 hindbær


Fyld et glas med is, tilsæt limesat og Cointreau, og top med danskvand. Smid en håndfuld hindbær på toppen, og tryk dem evt. lige en smule på vejen ned i glasset, så saften kommer ud i drinken. 

Cointreau Fizz Strawberry & Mint

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime
4-5 friske jordbær
En lille dusk friske mynteblade


Fyld jordbær og mynte i en shaker, og mos det hele godt. Tilsæt Cointreau og limejuice. Fyld godt med is i og shake, til du kan mærke, at shakeren er kold. Hæld drinken gennem en si og i et glas, og top til sidst med danskvand. Pynt evt. med et mynteblad.

Cointreau Fizz Cucumber & Basil

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime
2-3 cm frisk agurk i skiver
En lille dusk basilikumblade


Mos agurk og basilikum i en shaker. Tilsæt Cointreau og limesaft, og fyld godt med is i. Shake til shakeren føles godt kold. Hæld drinken gennem en si over et glas og top med danskvand.

Cointreau Fizz Mint & Tea

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime
5 cl kold sort te
Tre friske mynteblade


Tag en shaker, og hæld Cointreau, te, limesaft og mynteblade i. Fyld godt op med is, og shake det hele, til shakeren føles godt kold. Si over i et glas, og top med danskvand. Pynt evt. med mynteblade.

Cointreau Fizz Apple

5 cl Cointreau
10 cl danskvand
Saft fra en halv lime
2 cl æblejuice
Æble-skiver

Fyld et glas med is. Tilsæt Cointreau, limesaft og æblejuice. Top med danskvand, og rør godt rundt. Put evt. 2-3 tynde æble-skiver i drinken som pynt.


Det gode ved hele konceptet omkring Cointreau Fizz er, at man, hvis man blot sørger for at have en flaske Cointreau i skabet, stort set altid har ingredienser til en ovenstående i skabet eller køleskabet.

Desuden kan man meget nemt improvisere sig frem, hvis man har noget frugt, sirup, juice eller lignende stående. 

Mulighederne er nærmest ubegrænsede.

I morgen tænker jeg dog, at vi blot skal lege lidt med lime og et par andre typer frugt, da det hele gerne skal kunne passe ned i min cykelkurv.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce