Aniston

[ Opskrift ]: Chokoladeskildpadde-kage

[ Opskrift ]: Chokoladeskildpadde-kage


I år fylder hele Danmarks Kæmpe Skildpadde 50 år. 

Og selvom Toms Skildpadde er en ældre herre, så kender jeg faktisk ikke mange (kender jeg egentlig nogen?), som ikke stadig sætter utroligt stor pris på at få en chokoladeskildpadde serveret! 

Herhjemme kan vi i hvert tilfælde sætte utroligt mange til livs, hvis vi får lov.

Det gælder åbenbart også en hel del andre. Der produceres nemlig intet mindre end 13,8 millioner Toms Skildpadder årligt og hele 19,4 millioner Mini Skildpadder om året, hvilket vidner om, at der bliver sat en god del chokoladeskildpadder til livs i de små danske hjem.

At smide en chokoladeskildpadde i kurven i Netto i ulvetimen er da også en klassiker. Og det samme er skildpadden, idet den første gang så dagens lys i 1948, mens Kæmpe Skildpadden, som vi kender den i dag, blev til i april 1967, hvor den gode gamle skildpadde blev en del tungere og dermed kunne kalde sig "kæmpe".

Der er mange måder at spise en skildpadde på (nogle gør det forsigtigt, andre har ikke noget imod at have karamel hængende ned ad hagen i processen).

Og selvom vi herhjemme faktisk bare elsker at sætte tænderne i en skildpadde direkte fra folien, så smager skildpadderne faktisk også utroligt godt som ingrediens i en god vaniljeis eller i en skildpadde-kage. 

Hvis I også er vilde med Toms Skildpadder hjemme hos jer, så skal I næsten fejre Kæmpe Skildpaddens 50 års fødselsdag med nedenstående skildpadde-kage. Det er en oplagt treat til familien i påsken!

 

Opskrift: Chokoladeskildpadde-kage

(Nok til 3-4 personer)


Ingredienser:
3-4 Toms Kæmpe Skildpadder
25 smør
2 æg
150 g sukker
1 tsk bagepulver
50 g mørk chokolade
80 gram hvedemel

Sådan gør du:
Smelt smør, og knus chokoladeskildpadderne ned i den lune smør.

Mens du lader smør og skildpadder køle af, pisker du æg og sukker sammen, så det bliver en luftig masse.

Bland mel, bagepulver og hakket chokolade (chokoladepulver kan også bruges i en håndevending), og tilsæt til sidst den afkølede skildpaddemasse.

Rør godt sammen, og hæld i en bageform med bagepapir. Bag i ovnen ved cirka 180 grader i 35 minutter - eller til kagen er færdig.

Køl af, og nyd!
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce