Aniston

Sådan får du din egen blog

Det er lettere end nogensinde før, at få sin egen blog eller hjemmeside. Er du passioneret omkring et bestemt emne eller har du en masse gode opskrifter liggende, så kunne det være et oplagt fritidsprojekt at starte en blog, hvor du kan dele dine erfaringer og meninger med omverdenen

Det er lettere end nogensinde før, at få sin egen blog eller hjemmeside. Er du passioneret omkring et bestemt emne eller har du en masse gode opskrifter liggende, så kunne det være et oplagt fritidsprojekt at starte en blog, hvor du kan dele dine erfaringer og meninger med omverdenen.

I samarbejde med NemProgrammering.dk kigger vi i denne artikel nærmere på, hvad der skal til for at starte en blog.

Webhotel og domæne | De to grundelementer

Det første du skal have for at starte din egen blog, er et webhotel og et domæne.

Webhotellet er dit hus på nettet. Det er her du opbevarer alle de sider, billeder og videoer, der findes på din blog. Det er altså her din blog (systemet bag og alle filer) skal placeres, før end at den kan blive tilgængelig på nettet. Webhoteller er faldet rigtig meget i pris de seneste år, og du kan i dag få webhoteller helt ned til 9-10 kr. om måneden. F.eks. kan du hos UnoEuro købe et godt basis webhotel til kun 9 kr. om måneden, og bruger du denne UnoEuro rabatkode, får du tilmeld de tre første måneder helt gratis.

Hvis webhotellet er dit hus på nettet, så er domænet din adresse. Det er denne folk skal indtaste, hvis de vil besøge dit hus, altså din blog. Domæner køber du typisk samtidig med, at du køber webhotel. Et .dk domæne kan du få for kun 45 kr. om året.

Ønsker du et .com, .nu eller et helt tredje ikke dansk domæne, så skal du forberede dig på at betale en lille smule mere. Du kan hos de fleste webhoteludbydere slå domænenavne op, og se om de er ledige, inden du forsøger at købe det sammen med webhotellet.

Blogsystem | Et hav af muligheder

Når det kommer til, hvilket blogsystem du skal vælge, så findes der et væld af muligheder. Det mest udbredte lige pt. er systemet WordPress, og det er også det, vi vil anbefale, at du tager et kig på her.

WordPress bruges af mange tusinde bloggere verden over, og det er ikke tilfældigt, at det er blevet så populært. Selve systemet er nemlig gratis, og det kan nemt installeres på langt de fleste webhoteller.

WordPress fungerer på den måde, at du første installerer systemet. Herefter vælger du en skabelon, også kaldet tema, til din blog, og så er du faktisk i gang. Der findes mange tusinde gratis temaer til WordPress, så der er med sikkerhed et design, der passer til dine behov.

Netop fordi WordPress er så udbredt, så findes der tonsvis af hjælp at hente mange steder på nettet – også på dansk! Se f.eks. denne WordPress Manual, som guider dig hele vejen til en færdig blog.

Når først du har webhotel og domæne, så er det, som allerede nævnt, rigtig nemt at komme i gang med WordPress. Hos de fleste webhoteludbydere har de nemlig en såkaldt 1-click-install, som gør det muligt med kun et enkelt klik at installere WordPress på sit webhotel. Herfra er det blot at vælge et tema og begynde at oprette indlæg og sider.  Spørg gerne din webhoteludbyder, hvordan du installerer WordPress, og de skal nok være friske og hjælpe dig.

Konklusion

Det er super nemt og billigt at komme i gang med sin egen blog. Alt hvad du behøver er et webhotel, domæne og et blog system som f.eks. WordPress, og så er du i gang. Har du brug for yderligere hjælp så søg blot efter det på Google, og du vil med sikkerhed finde masser af materiale, også på dansk, som hjælper dig i gang med din egen blog.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce