Aniston

Morgenmadsmuffins og masser af inspiration til veganske retter

Morgenmadsmuffins og masser af inspiration til veganske retter


Herhjemme har vi efterhånden levet foruden kød ved vores fælles måltider i næsten et år.

Vi spiser stadig fisk i ny og næ, men det bliver faktisk også mere og mere sjældent i takt med, at vi (læs: jeg) lærer, hvordan man kan sammensætte måltiderne i dagligdagen på mere plantebaseret vis. 

Dog er vi efterhånden nået dertil, hvor min kreativitet er ved at slippe op, og mange af de samme (nemme) retter kommer til at gå lidt igen fra uge til uge. 

Og selvom jeg ved, at mine mænd altid kan spise en grøntsagspizza, grove pitabrød med falafler og masser af grønt, chili sin carne og grøntsagstærte, så er det rart i ny og næ at hente inspiration udefra, så man ikke tæsker rundt i de samme velkendte retter i dagligdagen.

Med min logistiske hverdag og travle kalender er det dog utroligt vigtigt, at retterne, jeg så kaster mig over, stadig er nemme at lave.

Jeg har ganske enkelt ikke tre timer til at lave aftensmad, for så får vi ikke spist, inden Lillemanden skal ligge i sin seng. Og jeg får heller ikke stillet en masse ingredienser i blød eller kogt noget dagen før, for så tjekket er jeg ganske enkelt ikke.

Jeg er dog på ingen måde bleg for at prøve nye ingredienser og metoder af. Så længe ingredienserne kan fås i min lokale Føtex eller Kvickly, og jeg kan betale det for penge, så er jeg glad.

Og netop her kommer den nye kogebog "Vegansk" ind i billedet. For den har jeg prøvet af og gransket den seneste uges tid, og den falder faktisk lige ned i det hul, som jeg har haft brug for. 

Nej, vi er ikke veganere. Og med vores hang til ost, æg og sushi, så bliver vi det nok heller aldrig. Men fem dage om ugen spiser vi gennemsnitligt alligevel 99 pct. vegansk, og derfor er bogen et oplagt sted at hente inspiration.

"Vegansk - Livin' la vida vegan" er skrevet af Johanne Mosgaard, som tidligere har udgivet et par andre kogebøger (bl.a. "Grønskolling").

Hun er til dagligt selv veganer og har desuden en madblog, hvor hun fokuserer på veganske retter. 

Johanne er med andre ord grøn helt ind til knoglen, hvilket er meget inspirerende, når man forsøger at spise så grønt, varieret og klimavenligt som muligt.

Jeg har fulgt hende på Instagram i nogen tid og har alene der fundet inspiration til flere spændende projekter i køkkenet. 

Men nu er "Vegansk" altså også landet på mit bord, og den rammer rigtigt meget plet ift. den måde, som vi godt kan lide at spise grønt på.

Manden min har jo, som bekendt, ikke været alt for begejstret for "Projekt Nul Kød". Men han bladrede alligevel bogen igennem, da den var fisket ud ad postkassen, og fandt en del retter, som han gerne vil have, at vi skal prøve (også selvom han lige indskød et par steder, at man jo også kunne tilsætte kød ...) 

Indtil videre har jeg testet en af de helt nemme opskrifter i "Vegansk"; nemlig de yderst appetitlige morgenmadsmuffins med brombær, som (næsten) slog min egen variant.

De var så gode, at vi kom til at spise samtlige 13 muffins på en dag! Og så tog de ikke mange minutter at lave, og vi havde alle ingredienserne i skabet allerede.

I løbet af ugen har jeg også planer om at springe ud i at lave de veganske granolabarer, fordi de lyder som en oplagt (og meget nem) madpakkesnack, som jeg er sikker på, Lillemanden vil knus elske.

I det hele taget er "Vegansk" fyldt med retter, som er lige til at gå til.

Der er ikke mange ingredienser i spil i bogen, som man ikke allerede har i skabe og skuffer i forvejen, hvilket gør opskrifterne super tilgængelige og nemme i en travl hverdag, der gerne må være både grøn og varieret.

Og skulle man ikke være typen, der allerede har et lille lager af nødder, kerner, frugt, grønt og plantemælk derhjemme, så kan jeg afsløre, at den slags kan købes i alskens varianter i ethvert supermarked og sågar også i discountforretningerne. Så det behøver ikke at være svært at finde - overhovedet.

Desuden guider Johanne Mosgaard i starten af bogen til en række ingredienser, som er gode at have i køkkenet, hvis man vil lave veganske retter hver dag eller bare nogen gange. 

"Vegansk" er i øvrigt delt op i temaerne: Morgenmad, salater, supper og gryderetter, hyggemad og desserter samt en række bonusopskrifter. Og jeg er ret sikker på, at jeg skal kaste mig ud i Johannes sommerkage med hindbærfyld ved den næste fødselsdag i familien, som tilfældigvis er min ;-)


"Vegansk" er skrevet af Johanne Mosgaard og udgivet af Politikens Forlag i dag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce