Aniston

[Opskrift]: Lækre chokolademarengs

[Opskrift]: Lækre chokolademarengs

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at bage. For rigtig mange kommer det dog som en overraskelse, at jeg faktisk holder mere af at bage end at spise bagværket, men sådan hænger det faktisk sammen. 

Heldigvis er det som oftest sådan, at det ikke er svært at afsætte bagværket, og ret mange, jeg kender, synes, det er en rigtig god deal, at jeg bager, og de spiser bagværket efterfølgende. Og jeg kan fortælle, at man kan komme mange steder, når bare man har kage eller andet hjemmebag med.

Bagværk åbner døre fristes jeg til at sige. 

Noget af det, jeg holder allermest af, er at bage er brød - gerne bagt med surdej, og hvor en enkelt bagning strækker sig over flere dage. Men der er også dage, hvor det bare er skønt at kunne sætte nybagte lækkerier på bordet i løbet af kort tid. Hvis man for eksempel spontant beslutter sig for at invitere gæster og gerne vil forkæle dem med lidt lækkert. 

Her kommer marengs ind i billedet. Disse er fyldt med lækker mørk chokolade, er lette at lave og er den perfekte kombination af sprødhed og sej marengskonsistens. Det er svært ikke at holde af.

Børnene kan sagtens være med i køkkenet til de her chokolademarengs, fordi de er så lette at lave. Den største kunst bliver at holde sig fra dem når de kommer ud af ovnen og helst skal have tid til at køle af inden man sætter tænderne i dem.
 

Opskrift på chokolademarengs

 

Du skal bruge:
120 gram æggehvide
175 gram sukker
½ tsk vanilieekstrakt eller vaniliepulver
75 gram mørk chokolade

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 125 grader varmluft.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter sukker til blandingen - én skefuld ad gangen, mens du stadig pisker i blandingen.

Pisk indtil alt sukkeret er opløst i blandingen. 

Tilsæt vanilie til blandingen og rør godt rundt, indtil det er fordelt ligeligt i massen.

Smelt chokoladen over vandbad, og hæld herefter det meste af chokoladen i marengsblandingen.

Fold chokoladen ind i marengsblandingen - vi vil så gerne bevare den luft, der er arbejdet ind i marengsblandingen - derfor er det vigtigt at folde chokoladen ind i massen og ikke piske. 

Beklæd en bageplade med bagepapir, og brug to skeer til at sætte marengs på pladen med. 

Hæld det resterende smeltede chokolade hen over dine marengs - gør det bare lidt tilfældigt. Fantastisk smag og det rustikke look vinder over det pæne denne gang. 

Bag dine marengs i ovnen i ca. 1 time - de er færdige, når de let slipper bagepapiret.

Lad dine marengs køle af på en rist, inden du sætter tænderne i dem - hvis du kan. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce