Aniston

[Opskrift]: Vegetarisk kartoffel-porresuppe

[Opskrift]: Vegetarisk kartoffel-porresuppe

"Hmmm ..." Tænker du nok. "Hun må da være helt væk?! For er kartoffel-porresuppe ikke altid vegetarisk?!" Og jo, det kan man naturligvis godt argumentere for.

Men i langt de fleste tilfælde bliver den cremede og meget efterårsagtige suppe serveret med bacon på toppen, og så er den jo knap så vegetarisk ;-)

I øvrigt kan veganere faktisk også være med på denne opskrift på kartoffel-porresuppe, fordi jeg har udskiftet mælkeproduktet med soja-fløde, hvilket kan fås i de fleste velassortede supermarkeder på veganerhylderne. Det smager også ret okay til kage, skulle jeg hilse at sige, men kan i denne opskrift sagtens erstattes med almindelig fløde eller mælk. Veganere kan i øvrigt udskifte smør med olie.

Nå men ... Her i denne suppetid er der faktisk ikke meget, der slår en god gammeldags kartoffel-porresuppe - hverken på smag eller på graden af mæthed, man oplever, efter at have indtaget en tallerkenfuld.

Jeg har i øvrigt erstattet baconen på toppen med lækkert toastet groft rugbrød, hvilket ikke gør retten mindre mættende eller velsmagende, skulle jeg hilse at sige. 

I øvrigt er Lillemanden kæmpe fan af netop denne variant: "Total yndlingssuppe, mor!", og det siger ikke så lidt.

 

Opskrift: Vegetarisk kartoffel-porresuppe med ristet, saltet rugbrød
 

Til suppen skal du bruge: 
(cirka 3 personer)
1 lille løg 
3 porrer
500 g kartofler
7 dl grøntsagsbouillon
200 ml sojafløde (usødet)
25 gram smør
Et drys salt

Til rugbrødscroutoner skal du bruge:
4 skriver rugbrød
Olivenolie (evt. på spray)
Et drys havsalt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader (evt. grill), og læg rugbrødsskiverne på pladen. Spray eller pensl dem med olivenolie, og drys med havsalt. Bag, til de er sprøde.

Kog kartofler al dente og skær i tern. Skær desuden løg og porrer i tynde skiver.

Smelt dit smør i en stor gryde, og svits løg og porrer. Tilsæt kartoflerne samt bouillon, og lad suppen simre i cirka 15 minutter.

Blend suppen med en stavblender, til den har den konsistens, du foretrækker. Hæld sojafløden i, og smag til med lidt salt.

Knæk det saltede ristede rugbrød over suppen, og spis straks, så rugbrøddet forbliver knasende sprødt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce