Aniston

[Opskrift]: Fine småkager

[Opskrift]: Fine småkager


Mine tyske aner fornægter sig ikke, når det kommer til julebag. Jeg husker fine julearrangementer hos min farmor, hvor hendes søstre kom fra Tyskland og medbragte alverdens lækkerier til glæde for både store og små.

Jeg husker det også som om min farmor altid bagte - måske det er derfra jeg har min passion for bagning. Det bilder jeg mig i hvert fald ind.

Hun var god til at bage roulader fyldt med lækker frugt og flødeskum. Og småkager af alverdens slags. Herunder dem du får opskriften på her. 

På tysk hedder de Spitzbuben - jeg har virkelig ledt efter et dansk navn for dem, men uden held. Måske der slet ikke findes et.

I mangel af bedre har jeg bare kaldt dem fine småkager - for det, synes jeg, de er. Små lækre sager, lavet på mørdej og lagt sammen med ribsgelé. 

Du må kalde dem lige, hvad du vil - mit håb er, at du vil synes, de er lige så lækre som jeg gør.

ANNONCE

Opskrift: Fine småkager (Spitzbuben)


Det skal du bruge:

250 gram Mel
125 gram koldt smør
125 gram sukker
1 æg
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt

125 gram ribsgelé
1 spsk calvados (kan udelades)

En smule flormelis

Sådan gør du:

1. Mel, sukker og bagepulver blandes på bordet. Lav en lille fordybning i blandingen, og tilsæt den kolde smør i tern og ægget. Brug en skarp kniv eller en dejkniv til at hakke smørret i stykker i blandingen. Du kan også bruge hænderne til at samle massen – i så fald skal du arbejde lidt hurtigt, idet blandingen let bliver varm.

2. Ælt dejen sammen, til den er glat. Du kan tilsætte en smule mel eller lidt koldt vand efter behov for at få massen samlet.

3. Rul dejen ind i plastfolie, og læg det i køleskabet i ca. 30 minutter.

4. Forvarm ovnen til 185 C varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.

5. Del dejen i 4 portioner, og rul hver portion ud i 3-4 mm tykkelsen.

6. Udstik dejen med små udstikkere – først stikkes alle ud med samme udstikker og efterfølgende stikkes halvdelen også ud med en mindre udstikker – denne skal være “låg” på hver kage.

7. Bag kagerne i ovnen 8-9 minutter, indtil de er gyldenbrune.

8. Når kagerne er færdige, afkøles de på en rist.

9. Opvarm ribsgeléen ved svag varme på komfuret – indtil det er en blød og ensartet masse. Tilsæt calvados til blandingen.

10. Brug ca. ½ tsk ribsgelé til hver kage – geléen smøres på den nederste del af kagen.

11. Drys en smule flormelis over den del af kagen, der fungerer som låget, og sæt det efterfølgende ovenpå kagen med gelé.

Du kan naturligvis variere fyldet efter smag – prøv evt. med nougat eller en god abrikosmarmelade.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce