Aniston

Stop spild af mad eksperiment

Stop spild af mad eksperiment


Måske oplever i, ligesom mig, oftere og oftere at butikkerne har madvarer, der er nedsat, fordi der er en snarlig udløbsdato på dem? 

Jeg er fan af konceptet "stop spild af mad" og synes egentlig, at det er en fin måde, at butikkerne forsøger at komme af med varerne på i stedet for blot at smide dem ud, når udløbsdatoen er nået. 

I december måned fik jeg tanken om at prøve at lade mine indkøb af madvarer være primært dem, hvor prisen var nedsat. 

Jeg gik igang med at researche i de dagligvarebutikker, jeg normalt handler mest i, og besluttede mig for at gøre forsøget her i januar måned. Jeg havde på forhånd nogle antagelser om, hvilke varer der var lette at finde, og hvilke det nok ville blive vanskeligere at komme til, når de skulle opfylde kravene for mit lille forsøg.

Samtidigt gjorde jeg mig tanker om, hvor jeg var villig til at gå på kompromis henne, og hvor jeg ville være kompromisløs. For eksempel ville jeg ikke gå på kompromis med dyrevelfærd - det måtte så betyde mindre kød og andre animalske varer, hvis ikke det kunne findes økologisk. 

Da jeg handlede idag, mødte jeg faktisk en ung mand, der gik benhårdt efter nedsatte varer i butikken. Jeg var lige ved at spørge ham, hvad hans baggrund var for at gøre det - med henvisning til mit eksperiment naturligvis. Modet svigtede mig dog, og da jeg kom hjem, fortrød jeg selvfølgelig, at jeg ikke bare havde spurgt. 

Her er status på projektet, efter foreløbigt en uge.

Lad mig endelig høre, hvis I har gode råd eller hints til projektet. Det kunne jo også være, at I selv praktiserer konceptet og vil dele jeres baggrunde for at gøre det - når jeg nu ikke turde spørge den unge mand i min lokale Netto idag.

ANNONCE

1. Det tager længere tid for mig at handle, og jeg må lige nu handle oftere og i flere forskellige butikker end tidligere, fordi jeg ikke nødvendigvis kan lægge den sædvanlige madplan hjemmefra.  

Jeg tror dog, at dette er et spørgsmål om, at jeg lærer de forskellige butikker bedre at kende, så jeg lærer, hvor jeg kan få hvad.

2. Én af mine antagelser, inden jeg kastede mig over projektet, var, at det ville være svært at finde økologisk kød, der var sat ned. Det har hidtil ikke været en udfordring. 

3. Jeg har indtaget væsentligt mere grønt, siden jeg startede forsøget - det er ret let at finde salatblandinger, der er sat ned i butikkerne.

4. Jeg begynder at få en fornemmelse af, hvilke butikker, der har hvilke varer. Jeg har dog stadig til gode at finde et mønster i, hvornår de sætter varerne ned.

5. De fleste dagligvarebutikker, jeg har været i, har sektioner i butikken, hvor de samler datovarerne, så de er ret nemme at finde. 

6. Jeg synes stadig, det føles lidt mærkeligt sådan at stå og rode rundt i en bunke af mad i butikken, men jeg er sikker på, at det er et spørgsmål om øvelse. 

7. Nogle madvarer er rigtigt svære at finde - som for eksempel mel og æg, som jeg bruger ret meget af i det daglige. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce