Aniston

Blivende tænder og en god start på tandhygiejnen

Blivende tænder og en god start på tandhygiejnen


Mine tandlæger har altid været tilfredse mennesker. I hvert tilfælde lige indtil jeg tilsyneladende blev så voksen, at tandproblemerne så småt begyndte at dukke op, og jeg samtidigt skiftede tandlæge til en ny og noget mere emsig en af slagsen.

Hun er sikkert sød nok. Og sikkert også mægtigt dygtig til sit arbejde. 

Men hun er typen, der altid har noget at udsætte, når man tropper op på tandlægeklinikken.

Så er den gal med tandsten, så glemmer man lidt for ofte at bruge tandtråd, så drikker man for meget cola, og så må hun hellere lige putte fluor mellem 300 tænder, fordi der er mistanke om et hul.

For ikke så lang tid siden satte hun mig oven i købet op til to tandlægebesøg om året, selvom jeg ALTID kun har gået til tandlæge én gang om året pga god tandhygiejne.

Hun er tydeligvis svær at imponere. 

Da jeg i sensommeren testede en eltandbørste, satte jeg mig dog for at fortsætte testen frem til min næste tandlægetid.

Som jeg skrev i indlægget, så føltes mine tænder meget renere, og desuden skulle tandlæger efter sigende tydeligt kunne se, om tænderne blev børstet med en almindelig manuel tandbørste eller en eltandbørste. Derfor var det oplagt at fortsætte med eltandbørsten, da jeg pludseligt fik en indkaldelse fra tandlægen. Så kunne jeg jo for alvor afprøve, om det bare var en fornemmelse og påvirkning af salgsgas.

Og selvom jeg nok havde forudset, at hun kunne se en eller anden form for forskel, så havde jeg aldrig forestillet mig, at hun decideret skulle rose mig og mine tænder - og det endda med et anerkendende smil! Og mere end en gang!

Med andre ord var min ellers noget stramme tandlæge utroligt godt tilfreds med tandsituationen. Og det for første gang i de måske 5-6 år jeg har gået hos hende.

En ting er dog mine tænder. Selvom jeg altid har gået op i tandhygiejne, så er jeg jo efterhånden ikke nogen vårhare længere, og med alderen vil tænderne nok stå mere og mere for skud. Alt går jo stille og roligt i forfald med alderen ...

Jeg har dog altid været utroligt glad for og stolt over, at både jeg og (i sin tid) mine forældre har været rigtigt gode til at børste mine tænder. Jeg har med glædessmil taget imod tandpastaen og klistermærket hos skoletandplejen, fordi jeg havde nul huller, da jeg var barn.

Det forhold til tænder og tandhygiejne vil jeg rigtigt gerne give videre til mit barn. Det kræver dog, at han får en god start på tandbørsteriet allerede nu, hvor de blivende tænder stille og roligt popper frem. 

Han er stadig for ung til at børste helt selv, men nu er han også blevet udstyret med en eltandbørste, som han kan gå og øve sig lidt med.

Han synes, den er sjov, fordi den har en Stormtrooper fra Star Wars på børstehovedet, og jeg synes, det er genialt, at han selv så småt kan begynde at interessere sig for tandbørstningen.

En novice inden for det med eltandbørster er han ikke. Men Star Wars tandbørsten fra Oral-B er nemmere at komme helt ind i hjørner og kanter med - både for ham og mig, fordi børstehovedet er småt. Det gør det fx problemfrit også at komme ind til de nye kindtænder, som vi jo i høj grad skal passe på.

I starten syntes han, det var lidt vild med alle de bevægelser, som sådan en typisk eltandbørste gør. Men efter blot et par dage, begyndte han at være helt nede med både lydene og bevægelserne, og forleden udbrød han, at hans tænder føltes enormt glatte efter tandbørstningen.

Alt i alt er jeg da også overbevist om, at en eltandbørste faktisk gør en forskel - både når det gælder voksne og børn.

Det er nemmere at børste i hele munden, man husker nemmere at børste i de anbefalede to minutter, fordi tandbørsten tæller tiden for en, og det gør en stor forskel, at der er så mange bevægelser i sådan en eltandbørste - bevægelser, man aldrig kunne komme i nærheden af at lave, når man børster manuelt.

At der så er en lille Stormtrooper på tandbørsten gør bestemt ikke noget, når man er 6 år gammel og helst skal begynde at synes, at tandbørstning er lidt sejt.

Det jeg dog godt kan savne ved eltandbørsten til børn fra Oral-B er, at den giver besked for hvert halve minut, man har børstet, som den til voksne gør. Samt at den lige ville give besked, når den er ved at løbe tør for strøm, så man ikke står på en i forvejen hektisk morgen og tænder for tandbørsten, der så går ud igen efter tre sekunder, fordi den pludseligt løber tør for strøm ... Så skal man lige være hurtig til at huske, hvor man havde gemt sit lille lager af tandbørster!

Forklaringen skal dog nok findes i, at sådan en Star Wars eltandbørste til børn koster en del mindre end de fleste modeller til voksne ... 


Hvis du er nysgerrig på Oral-B Star Wars eltandbørsten til børn, så kan du se mere her. Og ja ja, den findes naturligvis også med Frozen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce