Aniston

[Opskrift]: Boghvedevafler

[Opskrift]: Boghvedevafler


På vores matrikel holder vi ret meget af pandekager. Og vafler. 

Der er faktisk nærmest ikke den variant af vafler, der ikke har været afprøvet på vores vaffeljern. 

På et familiemøde sidst i december udfordrede vores 8-årige til at gå igennem 2017 uden slik. Jep, han er en hård banan - selv samme søn var ham, der i sin tid udfordrede mig til at stille op i Den Store Bagedyst, så vi er vant til lidt af hvert fra hans side, men vi syntes nu alligevel, at dette var den største udfordring.

Nu skal det jo ikke hedde sig, at vi står tilbage for en udfordring, så vi sagde selvfølgelig ja - med et par skræddersyede aftaler som for eksempel, at man gerne må spise slik, når man har fødselsdag, og hvis man er til fest. 

Tilbage til vaflerne: De her boghvedevafler blev så til, da vi skulle opfinde et alternativ til fredagsslik. De smager fremragende med frugt til, kan vi hilse og sige. 

Jeg er sikker på, at jeg bliver udfordret mere end en gang i løbet af året med det der nul slik koncept - så må jeg jo til tasterne igen. Og i køkkenet for at opfinde gode alternativer.

Jeg vil næsten garantere, at man også kan nyde disse boghvedevafler, selvom man ikke er på nul slik vognen!

ANNONCE

Opskrift: Boghvedevafler
 

Det skal du bruge:
2,5 dl boghvedemel
1,5 dl hvedemel (kan erstattes med mandelmel)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. kanel
½ tsk. vaniljepulver
2 æg
2 ½ dl. mælk 
50 gram smeltet smør

Sådan gør du:

1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

2. I en anden skål piskes æg sammen med mælk og smør.

3. Pisk de tørre ingredienser i æg/mælkemassen lidt ad gangen, indtil du har en ensartet masse.

4. Lad dejen hvile i 15 minutter, inden du bruger den.

5. Bag vaflerne på et varmt vaffeljern - jeg bruger et belgisk vaffeljern.

6. Server vaflerne lune med lige præcist den topping, du kan lide. Vi er vilde med frugt og nødder. 
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce