Aniston

5 gaveidéer til den bageglade

5 gaveidéer til den bageglade


Det kan næppe komme som en overraskelse, at min ønskeseddel som regel er fyldt med lækre sager, der kan bruges i bagerelateret øjemed. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg elsker køkkengadgets.

Faktisk har jeg så mange, at min mand i sjove vendinger har foreslået en tilbygning til huset, og min samling tæller alt fra en sous vide, der er et vanvittigt stor hit i øvrigt, til mere knapt så succesfulde indkøb gennem tiden. 

For et par år siden foreslog en god ven, at jeg jo kunne ønske mig en elektrisk sovsepisker (jep, det findes), hvis jeg skulle være løbet tør for idéer til ønskelisten. Hun kender mig ret godt, og jeg holder frygteligt meget af hende, så hun blev tilgivet for det forslag. 

Listen, jeg har lavet som inspiration i dette indlæg, er måske mest til dem, der rigtig godt kan lide at lave brød. Det er min absolutte favorit disciplin, når det kommer til bagning, og derfor er det også udgangspunktet for listen. 

Alle produkterne hører til blandt mine bagefavoritter. Jeg håber, de kan tjene som inspiration til dig, der enten selv mangler inspiration til din ønskeliste eller har en bageglad ven eller familiemedlem, du skal købe julegaver til. 

ANNONCE

Meyers bageskole - alle kan lære at bage
Denne bog af Claus Meyer er med garanti allerede en klassiker i mange køkkener. 

Der er mange grunde til at være fan af denne bog. Det, jeg elsker allermest ved Meyers bøger, er, at man aldrig er i tvivl om hans passion for det han laver.

Han er vanvittig kompetent, skriver i et sprog, der er til at forstå, og han har en holdning til det, han laver. Det er godt nok svært ikke at være fan.

Denne bog er ingen undtagelse - du bliver ført igennem bagningens discipliner med sikker hånd, og der er beskrevet teknikker og vist trin-for-trin billeder. Der er ikke meget, der er overladt til tvivlen. 

Bogen kan udmærket bruges som en begynderbog, men der er også masser at hente, selvom man har bagt i mange år. Opskrifterne er nøjagtige og bogen er fyldt med lækre billeder hele vejen igennem. 

Find Meyers bagebog her

Diablosteel - alternativ til pizzasten
Lad det være sagt med det samme - selvom jeg er vild med køkkengadgets, skal der faktisk ret meget til at imponere mig. Diablosteel har dog præsteret at overbevise mig fra første gang, jeg brugte det. 

Diablosteel er opstået ud fra kærlighed til god mad, som de to ejere selv udtrykker det. De kalder det et alternativ til pizzastenen og beskriver den 11 kilo tunge stålplade som værende 18 gange så god til at optage og lede varme over i brødet som en pizzasten.

Jeg kan naturligvis ikke måle, om det lige præcist er 18 gange så god, den er, men det er også fløjtende ligegyldigt, for resultaterne taler for sig selv.
Det er endnu ikke lykkes mig at have et mislykket forsøg med denne her, og jeg har allerede testet alt fra pizza over almindeligt brød, til naan brød, og jeg er vildt begejstret.

Hands down - det er min favorit på listen af nyerhvervede køkkengadgets i 2016. 

Find Diablosteel her

Brødkursus
På min egen ønskeliste i år står der blandt andet et brødkursus. Jeg er vild med at lære nyt, og jeg synes selv, at det er fantastisk at give en oplevelse, når jeg køber gaver til andre.

Lige nu har jeg kig på kurset "Brød og surdej" hos Birks Køkken i Aarhus. Jeg har hørt godt om kurserne hos Birks Køkken og synes, at prisen er virkelig fin. 

Du kan finde brødkurser over hele landet - jeg har hørt godt om kurserne i Meyers Madhus, og vil du nu udvide søgningen med også at omfatte madlavningskurser, kan jeg på det varmeste anbefale Timm Vladimirs Køkken i Valby. (og ja - ift. lige præcist den sidste er jeg næppe helt objektiv)

Brødkursus hos Birks Køkken finder du lige her

Thermapen
Indrømmet - nu er vi i den nørdede afdeling, og de fleste vil måske mene, at dette blot er et dyrt termometer. Til en vis grad har de faktisk ret.

Er man nu lidt nørd og elsker køkkengadgets, er den alligevel værd at kigge på og er vel i kategorien luksusudstyr til bagningen. 

Thermapen er et termometer, der aflæser med stor nøjagtighed og lynhurtigt. Sidstnævnte er ikke så vigtigt, hvis man bruger det til at afløse temperaturen på sin brøddej, men til gengæld ret godt, hvis man bruger den til chokoladetemperering.

Den er til en vis grad vandtæt og har en lang batteritid, så jeg tænker, den er fin som investering. 

Du finder Thermapen lige her

Hævekurve
Jeg er vild med at bruge mine hævekurve, når jeg laver brød. Jeg har hævekurve i forskellige former og med mønstre, og jeg synes, det er en rigtig nem måde at få et fint udseende brød på.

Hævekurvene bruger jeg ved sidste hævning af brødet, inden det skal bages. Hævekurven hjælper til at holde brødets form og struktur under hævningen.

Dette er også en gave, man kan give uden, at det kræver det helt store budget - det er jeg også fan af.

Man kan efterhånden købe hævekurve i de fleste velassorterede isenkræmmere og også online.

Du finder et fint udvalg af hævekurve lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce