Aniston

[Opskrift]: Kransekagekonfekt

[Opskrift]: Kransekagekonfekt


Over de seneste par år er det gået op for mig, at jeg holder ret meget af traditioner. I ved de der skønne begivenheder, man ser frem til, og som er præcist, som de plejer.

Det gælder faktisk også, når jeg bager og laver mad - der er nogle klassikere, som jeg altid vender tilbage til, og som er lige gode hver gang. Kransekagekonfekt er en af dem.

Kransekage hører ganske enkelt til mit nytår - i virkeligheden synes jeg også, at det er den type kage, man kan spise hele året og endda noget af det søde bagværk, jeg selv spiser. 

Hvis man ikke har ambitioner om, at kransekagen til nytår skal være et klassisk kransekagetårn, kan man meget nemt kaste sig ud i kransekagekonfekt. Det er let at lave, tager ikke lang tid og indeholder også kun ganske få ingredienser.

Det er svært ikke at lykkes med denne opskrift - det eneste man skal være lidt ekstra opmærksom på, er at holde øje med kransekonfekten, så det ikke får for meget farve under bagningen. 

Du kan bruge opskriften, som den er her, men også eksperimentere en smule med smagen, hvis du har lyst. 
 

Kransekagekonfekt 

(ca.70 stk.)
 

Det skal du bruge:

500 gram marcipan

ca.120 gram æggehvide

ca.100 gram flormelis
 

Sådan gør du:

1. Skær marcipanen i mindre stykker, og læg det op i en skål.

2. Drys en smule af flormelis hen over marcipanen, og rør i massen med en elektrisk håndmixer. (du kan også bruge en røremaskine eller ælte i hånden - jeg bruger altid håndmixeren)

3. Tilsæt æggehvide og resten af flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat rører rundt i massen. Massen skal ikke være for tynd, så tilsæt æggehvide efter behov. Den tommelfingerregel jeg bruger er, at jeg skal kunne røre en ske rundt i massen og trække små toppe på massen. 

4. Hæld den ensartede masse på en kraftig sprøjtepose med påsat stjernetylle (Jeg bruger en stor en af slagsen - en Wilton B4, men andre kan også bruges) Det er vigtigt, at der ikke er for store klumper marcipan i kransekagemassen - så bliver det svært at sprøjte kransekagekonfekten ud på bagepapiret.

5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt kransekagemassen ud i små toppe ca 2 cm i diameter.

6. Bages i ovnen ved 175 grader varmluft i ca.15 minutter (hold øje med kransekagen i de sidste minutter - de skal være flot brune men ikke alt for mørke)

TIP: 
Du kan dele massen op i mindre portioner og variere smagen på din kransekagekonfekt.

Prøv for eksempel at pensle undersiden af kransekagekonfekten med chokolade med orangesmag eller karamelliseret chokolade.

En skefuld god cognac eller hasselnøddelikør (ca. 1 spsk til ½ af kransekagemassen) kan også anbefales.

Eller hvad med at prøve med at overtrække med en citronglasur.

Du kan naturligvis også placere en hasselnød på toppen af hvert kransekagestykke inden bagning - en klassiker, der aldrig går af mode. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce