Opskrift: Nem blomkålsgratin
Det smager godt, er sundt og nemt at lave.
Her er min opskrift på en enkel og virkeligt lækker blomkålsgratin, der hverken kræver mange ingredienser eller lang tid i køkkenet.
Nem blomkålsgratin
Du skal bruge:
1 blomkålshoved
2 spsk smør eller tilsvarende oliemargerine
2-3 spsk mel
4 dl mælk
4 æg
1 kugle frisk mozzarella
Salt
Rasp
Sådan gør du:
Del blomkål i mindre buketter, og læg dem i en gryde med godt med vand. Kog med lidt salt, til blomkålen er al dente.
Smør et fad eller et ildfast fad, og fordel blomkålen i dette.
Smelt nu smør i en lille gryde, tilsæt mel lidt efter lidt, og pisk dette til en fast masse. Tilsæt mælk lidt efter lidt, mens du pisker, og kog melsovsen godt op.
Tag sovsen af blusset, og tilsæt de hele æg. Pisk det sammen.
Tilsæt mozzarella revet i mindre stykker.
Hæld til slut sovsen over blomkålen, og drys med rasp på toppen.
Bag i ovnen ved cirka 200 grader i 25-30 minutter, eller til gratinen er tilpas brun på toppen.