Aniston

[Anmeldelse]: Guardians of the Galaxy

Muligvis den bedste Marvel-film - ever!

6 ud af 6 stjerner
Foto: Disney - [Anmeldelse]: Guardians of the Galaxy Foto: Disney

Jeg har læst Marvel tegneserier, siden jeg var barn. Derfor har det også været en fryd som voksen at kunne nyde mine gamle helte i film med lige dele humor, action og godmodighed. Iron Man, Spider-Man, Hulk og alle de andre.

"Guardians of the Galaxy" kendte jeg dog, besynderlig nok, ikke, førend jeg blev betaget af traileren til filmen i biografen tidligere på året. Ikke desto mindre har det været en must-see på min liste. En must-see, som jeg aldrig nåede at se i biografen.

"Guardians of the Galaxy" er baseret på Marvel Comics hold af superhelte af samme navn. Peter Quill aka. Star-Lord, Gamora, Rocket Raccoon, Groot samt Drax the Destroyer består således af holdet, som ender med at redde galaksen fra dens endelige. Men det hele starter slet ikke som en heltegerning.

Den lovløse eventyrer Peter Quill er gennem sin rejse i rummet tilfældigt kommet i besiddelse af en mystisk kugle, som han har planer om at sælge. Handlen går dog i vasken, og han opdager, at den, som har kuglen, kan overtage magten i universet. Det gør Peter Quill til et oplagt mål, hvilket han da også hurtigt bliver. Rocket Racoon, en lille vaskebjørn med menneskelig intelligens og utrolig teknisk snilde, og hans ven Groot er nemlig i hælene på Peter. Det samme er den farlige Gamora, der er på sit eget personlige hævntogt. Hun er derimod i Drax the Destroyers søgelys. Men da de alle fem ender i samme fængsel, bliver de nødt til at samarbejde, og til sammen bliver de et hold af højst besynderlige superhelte, der ender med at redde galaksen fra dets endelige.

Heltene fra "Guardians of the Galaxy" er godt nok fundet i bunden af Marvels allerdybeste skuffe. Men det gør bestemt ikke filmen mindre underholdende. Den er fyldt med karakterer, der er lige til at kramme, sart bitter humor, årets bedste portion action og, ikke mindst, årtiets bedste soundtrack!"Guardians of the Galaxy" er udkommet på dvd og Blu-ray i dag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce