Aniston

[Anmeldelse]: Saving Mr. Banks

Den om de to store personligheder og den store, uforglemmelige historie.

5 ud af 6 stjerner
Foto: Disney - [Anmeldelse]: Saving Mr. Banks Foto: Disney
Vi har vist alle på et eller andet tidspunkt i vores liv tilbragt en eftermiddag eller aften i selskab med Disneys klassiske "Mary Poppins", som blev filmatiseret helt tilbage i 1964. 

Vi kender sikkert alle de farverige scener og et par af sangene, og vi kan se Dick Van Dyke og Julie Andrew for os, når vi lukker øjnene.

Men historien bag filmatiseringen af P.L. Travers fortælling var der vist ikke mange, der kendte, inden "Saving Mr. Banks" blev til.

I "Saving Mr. Banks" mødes Emma Thompsen og Tom Hanks i rollerne som hhv. P.L. Travers og Walt Disney. Dette efter, at Walt Disney i 20 år forsøgt at overtale forfatteren til at drøfte en filmatisering af hendes populære bog. 

Men P.L. Travers er ikke sådan til at overtale. Hun indeholder ikke megen charme, og hun er på ingen måde interesseret i hverken kompromis eller i Disneys små tegnede figurer. Men P.L. Travers mangler penge, så hun bliver overtalt til at mødes med Disney og tale om filmatiseringen af "Mary Poppins".

And the rest is history, kunne man fristes til at sige. For "Mary Poppins" bliver naturligvis filmatiseret og bliver til den klassiker, som de fleste kender i dag. 

Men det er ikke en dans på roser at få det til at ske, og den historie følger vi i "Saving Mr. Banks", som alt i alt er en film fyldt med meget af det, som en rigtig god film skal kunne. Undervejs finder vi ud af, hvorfor P.L. Travers er så genstridig, som hun er - og hvem den virkelige Mary Poppins egentlig er.

Det er god historie, lækkert skuespil og veldrejet film for alle pengene - med et drys af nutidig Disney-glimmer, naturligvis!


"Saving Mr. Banks" er udkommet på dvd og BluRay den 17. juli 2014.
ANNONCE
Foto: Disney - [Anmeldelse]: Saving Mr. Banks Foto: Disney
Del

Seneste nyt

Annonce