Aniston

[Anmeldelse]: Kon-Tiki

En eventyrlig rejse ud over det sædvanlige.

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Kon-Tiki
Film, der er baseret på rigtige hændelser, har ofte et særligt bid ift. fiktion. Således også "Kon-Tiki", som er baseret på Thor Heyerdahls bog af samme navn, som har solgt mere end 50 millioner eksemplarer verden over.

Eventyret om tømmerflådeturen fra Peru til Polynesien er oversat til over 70 sprog, hvilket man egentlig godt forstår.

For historien om norske Thor Heyerdahl og hans drøm om at sejle på en simpel tømmerflåde over verdenshavene er virkeligt interessant og eventyrlig.

En ekspedition og en drøm
Thor og hans kone opdager Polynesiens fortræffeligheder som helt unge. De støder på fortællinger, der antyder, at det polynesiske folk skulle være kommet dertil over havet fra Sydamerika.

Denne teori tager de med sig hjem. Og mens Thors kone er i Norge, tager han selv til New York for at forsøge at finde finansiering af sin Kon-Tiki-ekspedition.

Han møder dog kun skepsis. Men på trods af dette ender han med at bygge en flåde af balsatræ holdt sammen af tovværk, som skal understøtte hans teori.

Da tømmerflåden sejler ud fra Peru i 1947, er de seks mand på flåden. Turen er beregnet til at tage 100 dage, men det er ikke uden udfordringer at drive på havet på en tømmerflåde.

Farlig fin færd
Man ved, at Thor Heyerdahl og hans besætning kommer i land. Men alligevel sidder man fremme i sædet i de næsten to timer, som "Kon-Tiki" varer.

Filmen er overordenligt godt skruet sammen. Den er interessant, smuk og en meget fin fortælling om en drøm, som man vil gå langt for at opnå.

Det var vi mange, der kunne lære noget af i en tid, hvor det er småt med opdagelsesrejser, intentioner om at ændre verdenshistorien og farlig færden over verdenshavene.


"Kon-Tiki" er udkommet på dvd den 1. august 2013. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce