Aniston

[Anmeldelse]: Big Hero 6

Lidt grin, lidt gråd, rigtig meget nydelse - selv efter 1.000. gennemsyn.

6 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Big Hero 6

En rigtig god film kan, i min verden, få en til at grine og til at græde. Begge dele kan Disneys nye lille vidunder "Big Hero 6".

Vi har længe villet se den seneste store Disney tegnefilm, men vi nåede ikke at nyde den i biografen, idet den var på plakaten, mens vi var i Australien. Efter at have set Lillemandens reaktion på plottet, er det måske også meget godt, at vi har set den på en lille skærm i stuen og ikke på det store biograflærred, hvor reaktionen sandsynligvis bare var blevet forstærket.

"Big Hero 6" handler om en dreng, der bor i byen San Fransokyo. En by, der minder rigtig meget om San Francisco og om Tokyo i en stor virkelig veltegnet og veltænkt herlighed.

Drengen, som hedder Hiro Hamada, er ikke en helt normal dreng. Han er hyper intelligent og meget dygtig til at bygge robotter. Det har han ikke fra fremmede, idet hans storebror også beskæftiger sig med at udtænke og bygge robotter.

Hiro er dog, til broren store fortrydelse, begyndt at bygge kamprobotter, som han kan tjene penge på, men som hans storebror på det kraftigste forsøger at tale ham fra.

En dag møder Hiro dog storbrorens seneste opfindelse: Den personlige sundhedsmedhjælper Baymax. En robot, som er programmeret til at hjælpe mennesker med deres sundhedsmæssige problemer. 

Hiro og Baymax knytter sig hurtigt til hinanden. Specielt da storebroren dør i en brand, og Baymax skal forsøge at hele nogle sår, som ikke er udenpå kroppen.

Midt i Hiros sorg skal Baymax og det lille computergeni oven i købet redde hele San Fransokyo, og sammen med Go Go Tomago, Wasabi, Honey Lemon og Fred bliver de de nye helte, Big Hero 6, som på grund af deres næsten overnaturlige intelligens kan løse stort set hvad som helst!

"Big Hero 6" er en yderst actionpræget, virkelig sød og virkelig sjov tegnefilm, som vi allerede har set i hvert fald 20 gange. Den bliver sat på hele tiden og konstant, hvor Lillemanden lige skal have sit helte-fix. Han kan hele plottet udenad, han kan replikkerne og har taget Hiro og Baymax' "knytnæve" til sig. Og jeg må indrømme, at jeg faktisk også synes, filmen er noget af det sødeste og sjoveste, jeg længe har set inden for tegnefilmgenren.

Samtidig er "Big Hero 6" en lidt sørgelig film. Hiro må nemlig ikke kun sige farvel til sin elskede storebror, han må også sige farvel til den søde, store, runde og bløde Baymax, som man ikke kan andet end elske, og når det sker, så hulkes der i stor stil fra hjørnet af sofaen, og det er for en gangs skyld ikke mig, der kniber en tåre! ;-)

Man kan grine, og man kan græde til "Big Hero 6", og det er lige sådan, som det skal være! Jeg giver den derfor 5/6 stiletter, mens Lillemanden helt sikkert giver den top score - og mere til!

Ekstramaterialet til filmen, og specielt kortfilmen "Festmåltidet", er i øvrigt bestemt også en stjerne værd. 

"Big Hero 6" er netop udgivet på Blu-Ray og dvd af Disney.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce