Aniston

Lykken er ... #12

Mumier på Ny Carlsberg Glyptotek.

Forleden morgen fik jeg lov til at sove bare lidt længere. I mellemtiden havde mine mænd talt om mumier, sarkofager samt en masse andre hyggelige morgenhyggeting inden for det emne, og de havde desuden fundet ud af, at der på Ny Carlsberg Glyptotek lige nu kan ses vaskeægte mumier. 

Selvom jeg i min ungdom var ret tosset med at gå lange tur i den imponerende samling i de yderst indbydende sale på Glyptoteket, så har jeg vist ikke besøgt stedet, siden jeg flyttede min adresse til København for mere end 15 år siden. 

Men kan en 4-årig se det fede i buster, skulpturer og marmor i rå mængder?

Det skulle afprøves, og turen gik derfor til Glyptoteket, hvor vi hurtigt fandt ud af, at Lillemanden KNUS-elskede det. Godt nok var han lidt skuffet over, at udstillingen "Taharqa - Den sorte Farao" kun bød på to mumier. Bevares, hvis han havde forventet 50, kan jeg jo godt se, at udbudet var lidt fesent. Til gengæld mente han, at man kunne se en af mumiernes fingre gennem stoffet, som den var forbundet i, og så var lykken gjort! Det kunne han tale om i adskillige dage efter - og børnene i børnehaven har nok også fået historien om den mumificerede finger, der stak ud lige dér gennem stoffet!

Vi betalte dog ikke den (lidt klækkelige) indgangspris for udelukkende at se på mumier.

Ny Carlsberg Glyptotek rummer jo bl.a. også en yderst veludrustet udstilling med statuer fra det antikke Grækenland og Romerriget, og lige historierne om de græske guder optager Lillemanden rigtig meget, så han genkendte mange af guderne og havde en fest med at genfortælle de historier, han kendte.

Herudover fik vi talt rigtig meget om marmor i forbindelse med udstillingen "Fra blok til krop", og drengen kan nu gengive en masse facts om marmor, som sikkert nok skal blive handy på et eller andet tidspunkt i hans liv ... Måske ikke ...?!

Bassinet med guldfisk nappede vi også et par gange, fordi vi lige skulle tælle, hvor mange fisk der egentlig var i bassinet - og helst med snuden helt nede i vandkanten - og så skulle Café Glyptotekets kage og saft, som jo serveres i byens måske skønneste omgivelser, naturligvis også lige testes, nu hvor vi alligevel var der.

Kort fortalt: Ja, man kan faktisk godt tage en 4-årig med på Glyptoteket! Jeg synes, det er et af de fede kulturtilbud i København, som også egner sig til børn. Og det behøver jo ikke alt sammen at gå op i Tivoli og legeplads. Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi gør det!

Næste gang tror jeg dog, vi satser på at besøge stedet en tirsdag, hvor der er gratis entré.

Udstillingen "Taharqa - Den sorte Farao" kan i øvrigt fint anbefales, hvis man er til den slags. Udstillingen fortsætter frem til 28. juni 2015.

Se evt. mere om Glyptoteket, åbningstider og priser på Glyptotekets hjemmeside.

ANNONCE
Lykken er ... #12
Del

Seneste nyt

Annonce