Aniston

Kvinden i toget: Sæsonens vildeste thriller

Prøv bare, om du kan lægge den fra dig, når du først er begyndt!

6 ud af 6 stjerner

"Kvinden i toget" er strøget direkte ind på alt, hvad der hedder hitlister i bogverdenen, og selv Dan Browns "Da Vinci Mysteriet" har set sig slået på salgstal.

Selvom jeg nød Dan Brown til fulde, så forstår jeg egentlig godt, at Paula Hawkins' debutroman har taget verden med storm. For mig var "Kvinden i toget" simpelthen umuligt at lægge tilbage på natbordet, når jeg først kom i gang, og nætterne blev utroligt sene i selskab med de tre fortællersker Rachel, Megan og Anna.

"Kvinden i toget" er således en helt sindssyg thriller med konstante overraskelser, og historien tager hele tiden drejninger, som vil overraske selv den mest opmærksomme læser, og som vil vække både afsky og forbløffelse.

Hovedpersonen i "Kvinden i toget" er Rachel. Hun kører hver dag med tog fra forstaden og ind til London, og det til trods for, at hun faktisk mistede sit job på et reklamebureau i London for flere måneder siden. Hun forsøger dog at holde facaden vedlige, og togturen er desuden en oplagt mulighed for at nyde en gin og tonic i ro og mag, mens hun lader sig berolige af togets rutine og det, hun ser ud ad togets vinduer.

Rachel er nemlig lidt af en voyeur, og hun har en hel fantastiverden kørende inde i hovedet og uden for togets vinduer, og selvom hendes liv er sølle, synes fantasiverdenen at holde hende oppe - trods skilsmisse fra drømmemanden, alkoholisme, arbejdsløshed, overvægt og hendes usoignerede person.

En dag bliver Rachel dog vidne til nogle ting gennem togets vinduer, og hendes fantasi løber løbsk.

Eller gør den? En af de ting, der gør "Kvinden i toget" til en helt utrolig bog, er nemlig, at man konstant er i tvivl om, om man kan stole på Rachel eller ej. 

Og hvor godt kan vi iøvrigt stole på de øvrige mennesker i vores liv?

"Kvinden i toget" har flere steder været sammenlignet med Hitchcocks psykologiske thrillere, og det er ikke helt forkert. "Kvinden i toget" snører læseren, snor læseren om sin lillefinger og overrasker helt uroligt i sit plot, mens man kyndigt bliver ført gennem tre forskellige kvinders tanker og gennem tiden - før, under og efter en grusom forbrydelse.

Find "Kvinden i toget" frem sammen med en kop kaffe, et par kiks og en god læselampe, og glæd dig så til at blive forbløffet og tryllebundet af Paula Hawkins' helt utrolige fortælling!


"Kvinden i toget" er skrevet af Paula Hawkins og udgivet af Gyldendal.

ANNONCE
Kvinden i toget: Sæsonens vildeste thriller
Del

Seneste nyt

Annonce