Aniston

Opgivelse og olie

Opgivelse og olie

Kapitulation! Jeg giver op! Jeg gider ikke mere!

Ret præcist et halvt år har jeg givet min nye hudplejerutine i et forsøg på at give min fedtede og urene hud kamp til stregen. Jeg har ikke rørt fiskeolie i et halvt år, jeg har ikke brugt olier og cremer med olie i ansigtet, jeg har gjort mit for at rense og tilføre fugt, og lige lidt har det hjulpet. 

Som jeg skrev forleden, bør effekten af en ny type hudpleje kunne ses efter cirka fire til otte uger, så jeg synes, jeg har været tålmodig. Den slags er som regel en dyd, men i mit tilfælde har det faktisk ikke gjort noget godt for spændstigheden i min hud, at jeg har anvendt oliefri creme, serum og øvrige produkter i ansigtet i så lang tid. 

I stedet for at blive renere og pænere er huden blevet slappere og ældre at se på. Men urenhederne og fedtetheden lever i bedste velgående.

Derfor opgiver jeg fra dags dato min mission. Jeg må sande, at den er mislykkedes, og jeg vil gå tilbage til mine vante rutiner, når det gælder hudplejeprodukter og så ellers se, om jeg kan finde andre veje, der giver pænere og mere ensartet hud uden så mange tilstoppede porer, urenheder og fedtethed.

Jeg så faktisk allerede fiaskoen i øjnene for en lille måneds tid siden. Derfor begyndte jeg på det tidspunkt at tage et kosttilskud af mælkesyrebakterier (Duolac Derma Plus), som egentlig er beregnet til at bekæmpe børneeksem.

Der er dog en lille chance for, at lige netop de mælkesyrebakteriestammer, der er i kosttilskuddet, også kan gøre andre gode ting for huden, så nu forsøger jeg det i nogle måneder. Skade kan det jo ikke - og mælkesyrebakterier er allerede en del af min daglige sundhedsrutine, så jeg ved, de gør utroligt godt for min velvære og mavefornemmelse i det hele taget.

Herudover har jeg den seneste uges tid indtaget de såkaldte MK Olier, som også skulle kunne gøre noget godt for bl.a. huden indefra - og det ved hjælp af olier og aronia juice. Plus at jeg har erstattet en del af mit (ret voldsomme) indtag af komælk med dejlig plantebaseret soyamælk, fordi komælk indeholder mange hormoner, som evt. kan være skyld i akneudbrud og uren hud i det hele taget.

Fra i går er jeg desuden begyndt at teste en ny anti-age hudplejerutine, som bl.a. indeholder olie og andre gode opstrammende ingredienser - og som forhåbentlig over tid kan være med til at rette lidt op på den skade, som jeg har forvoldt ved at pille alle olierne ud af min hudplejerutine i alt for lang tid.

Jeg ved, at der sad mange i den anden ende og håbede på, at mit oliefri projekt ville lykkedes, fordi de sidder i samme situation som jeg og døjer med uren og fedtet hud eller måske endda voksenakne, selvom de også er langt over deres teenageår. Til dem vil jeg gerne sige: "Sorry! Men den gik ikke, og det er jeg mindst lige så ked af, som du er. Men vi må op på hesten igen. Det skal nok lykkedes :-)"

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce