Aniston

Søvn, cellefornyelse - og hvorfor mor skal have lov til at sove

Søvn er utroligt undervurderet. Inden jeg fik barn, satte jeg slet ikke nok pris på, at jeg rent faktisk fik min nattesøvn, og at jeg kunne sove samtlige otte tiltrængte timer i streg helt uden diverse afbrydelser og vækning med pillen i øret og hosten i ansigtet.

Lige pt kan jeg faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har fået en ordentlig nattesøvn.

Godt nok nærmer Lillemanden sig sin 6 års fødselsdag (hvilket vi bliver mindet om stort set dagligt, selvom der er knap fire måneder til), men det betyder ikke, at det der med søvn er problemfrit - tværtimod. I hans verden er søvn overvurderet, og når han vil op, så skal vi andre helst også stå op, og sådan er det bare!

Men søvn er faktisk ikke bare vigtig for vores velbefindende og for, at vi kan fungere i en travl hverdag. Søvn er også utroligt vigtig for vores hud. 

Mens god søvn kan sørge for, at cellefornyelsen fungerer optimalt, så kan dårlig søvn eller mangel på søvn faktisk gøre, at vores hud ældes hurtigere, at vi får flere fine linjer, oplever slaphed, pigmentering og mindre elasticitet. Dårlig søvn giver med andre ord dårlig hud.

Det er nemlig, når vi sover, at vores hud har ro til at restituere, danne nye celler og udbedre eventuelle skader på huden. Og for at det kan ske, skal vi faktisk helst have mellem seks og ni timers søvn hver nat - og hellere de ni end de seks!

Med andre ord skal mor altså (for pokker) have lov til at sove, ellers får hun endnu flere fine linjer, der over tid bliver til rynker, og så bliver mor for alvor træt!

Nå men ... Det ser ikke ud til, at Lillemanden har tænkt sig at lave om på sine urolige nætter, sin vågnen op, før fanden får sko på eller sin tendens til at vække sine forældre med fuld fart på hver morgen. Derfor sørger jeg simpelthen så vidt muligt for at hjælpe min hud lidt på vej. 

Godt nok kan søvn ikke erstattes. Men som med så mange andre ting i livet, er det ok at snyde lidt. Derfor er jeg stor fan af ansigtsmasker, som man kan sove med, og som gør deres små mirakler i løbet af natten.

En gammel favorit er Drops of Youth Bouncy Leeping Mask fra The Body Shop, som kan gøre underværker for at opkvikke selv den trætteste hud, mens man sover. 

En ny favorit inden for genren er den yndige og velduftende Ceramide Overnight Firming Mask, som er en gylden og rar lille nyhed fra Elizabeth Arden, som går ind og styrker hudens naturlige reperationsmekanisme, mens man sover, og som i øvrigt tilfører 12 aminosyrer og mineraler, der virker opstrammende.

Udover at Elizabeth Ardens nye maske gør, at man vågner op med et langt friskere fjæs om morgenen, så er duften også helt klart en fordel, fordi den virker beroligende og på den måde kan være med til at give en endnu bedre søvn.

Fælles for alle ansigtsmasker til nattebrug er i øvrigt, at de påføres som det allersidste step i aftenrutinen. Så af med alt makeuppen, på med eventuel serum og natcreme og så ellers et godt lag maske, som også gerne må komme godt ned på halsen. 

Det er lige om at finde den helt rette mængde, så man ikke fedter hele sengen til. Men et lidt tyndt lag, der kan mærkes på huden, når man lægger hovedet på puden, kan sagtens nå at trænge så meget ind, mens man læser et kapitel i en bog, så man ikke skal være så bange for at snaske puden helt til. 

Gevinsten? En 100 pct. friskere hud - også selvom man måske ikke får lov til at sove de tiltrængte otte timer, og man er helt træt indeni. Idet mindste ser man da frisk ud udenpå og giver de fine linjer kamp til stregen!

Og med det sagt vil jeg bede en lille bøn til, at jeg inden længe kun bruger ansigtsmasker om natten for rarhedens skyld og ikke for at rette op på, at nattesøvnen endnu engang er blevet afbrudt 15 gange af små børnefødder, host, nys, en stjålen dyne, kolde små fødder og det, der er værre.

ANNONCE
Søvn, cellefornyelse - og hvorfor mor skal have lov til at sove
Del

Seneste nyt

Annonce