Aniston

Altan - inspiration til mere udeliv

Altan - inspiration til mere udeliv

Sidste sommer endte vi ikke med at bruge vores altan specielt meget. Indrømmet! Det var ikke nogen vildt god altansommer, men manglen på altanliv hang i høj grad også sammen med, at vores altan bare på ingen måde var hyggeligt indrettet.

Altanen var ellers i sin tid en af årsagerne til, at vi overhovedet faldt for vores lejlighed. Den er nemlig forholdsvis stor af en altan i København at være, og så giver den perfekt udsigt ud over Københavns tage.

Denne sommer skal dog ikke være som den foregående. Jeg er fast besluttet på, at vi skal udnytte vores skønne altan maksimalt (og ikke kun til at stille vasketøjet på!), og derfor vil jeg bruge de næste par måneder på at indrette denne maks hyggeligt!

Det er dog en lang proces. For det skal gerne fungere, og så skal det gerne være en mere langtidsholdbar løsning, så vi kommer til at elske indretningen så meget, at vi også vil nyde denne næste sommer på altanen og sommeren efter det. 

Grøn, hyggelig, blød og funktionel er nogle af stikordene i min søgning. Og der findes faktisk rigtig mange fede altanmøbler, som uden tvivl kan give lyst til at tilbringe en hel sommer på altanen med en kop kaffe i hånden og en avis på skødet.


(Klik på de røde overskrifter, hvis du vil videre til direkte forhandler)

1. DryUnder Table


Det her Bord er genialt! Det er et kombineret tørrestativ og altanbord i ét. Absolut perfekt, når pladsen er trang.

Prisen er måske lidt i overkanten til vores budget. Men hvis nu man arvede fra en rig onkel, så skulle det da klart være det første, jeg købte.

2. Ellos daybed
ANNONCE

En daybed til altanen står rigtig højt på ønskelisten til den kommende altanindretning.

Når solen skinner, vil man jo gerne smække de blege stænger op, og hvis man er flere, så kan sådan en sag nemt laves om til en lille sofa for hele familien eller gæsterne. Ellos' daybed har desuden det perfekte hyggelige altanlook. Der mangler kun lige et par tæpper, et par puder og hynder.

3. Espalier

Til altanliv hører en masse grønt.

En altankasse fungerer dog ikke optimalt på fjerde sal, fordi den bliver udsat for for meget vind og vejr, så planterne dør på stribe. En espalier, der kan stå langs væggen, er dog oplagt, og der er bare noget fantastisk hyggeligt over sådan en grøn væg. 

4. Potteskjulere
ANNONCE

En masse grønt er i det hele taget et must for mig på altanen. Også selvom jeg på ingen måde har grønne fingre. 

Jeg planlægger alligevel at investere i en masse forskellige krukker, der giver liv og farve, og som kan gøre det hyggeligt at gå og nusse med planter på en solrig sommerdag. Ellos har virkelig mange fede urtepotteskjulere - og så til en ret fin pris!

5. Bænk som bord

Jeg går stadig og overvejer, om vi skal køre hyggestilen eller spisestilen på altanen. Altså, om vi skal sidde højt eller lavt derude. 

Hvis vi dog tager udgangspunkt i, at det hele skal være lidt hyggeligt, og vi alligevel gerne vil sidde på altanen og indtage vores kartoffelsalat, så er en fed bænk et rigtig godt bud på et passende bord, hvor der er plads til lidt, men som samtidigt ikke fylder meget og desuden skaber hygge på en anden måde end et bord i spisehøjde gør.

6. Alt det bløde
ANNONCE

En altanen skal være grøn, fordi det skaber hygge. Men det gør masser puder, hynder og tæpper i høj grad også.

Derudover kan man ikke altid være sikker på, at den danske sommer bliver hedebølge-agtig, og derfor er et tæppe til benene altid en god idé. Så kan man nemlig stadig sidde med livgivende sol i ansigtet uden, at man er ved at opgive udelivet pga. forfrysninger.
 

ANNONCE
Altan - inspiration til mere udeliv
Del

Seneste nyt

Annonce