Microneedling for en nybegynder
Det meste af dagen i går stod på den helt store forårsrengøring i hele hytten. Dog fik jeg også endelig kastet mig over den Swiss Skin Roller, som har ligget og stirret på mig i nogen tid efterhånden.
Det er ikke, fordi jeg ikke har villet prøve den.
Faktisk har jeg glædet mig til at komme i gang. Men jeg syntes alligevel, det var lidt angstprovokerende at skulle køre en masse små nåle frem og tilbage over ansigtet, og så havde jeg i øvrigt en mistanke om, at det var noget, der gjorde ondt og krævede en hel masse omtanke, inden man lagde ansigt til den lille rulle med de intet mindre end 540 mikronåle af kirurgisk stål.
Nu sprang jeg dog ud i det! Og det var slet ikke så slemt, som jeg havde forventet.
Godt nok var det med en let skælvende hånd, jeg satte nålrullen på kinden første gang, men eftersom det slet ikke gjorde ondt og tværtimod var nærmest behageligt, så fik jeg hurtigt rullet hele ansigtet: Først lodret, så vandret og så på kryds og på tværs.
Finten ved microneedling er, at de små nåle trænger igennem det yderste lag på huden uden, at huden påtager sig skader.
Nålene påvirker dog huden således, at kollagendannelsen stimuleres, og der dannes nye hudceller. Det kan bl.a. have en positiv effekt på ar, strækmærker, rynker og appelsinhud, og give en mere frisk hud i det hele taget.
I ansigtet er det naturligvis primært ar og rynker, man døjer med. Men Swiss Clinic, som står bag Swiss Skin Roller, har også en Swiss Skin Body Roller, som er beregnet til kroppens små "fejl" såsom strækmærker og andre irriterende ting.
Der findes flere forskellige producenter af de små microneedling aggregater (nogle går under navnet derma roller), så det er tilfældigt, at det lige blev Swiss Clinic's, jeg kastede mig over. Denne består dog af de 540 mikronåle, som varierer i længden mellem 0,2 til 1,0 millimeter.
Længden på nålene er særligt vigtige ift. effekten. De skal helst øge optaget af hudplejeprodukter og gøre huden pænere, mindske rynker og ar. Men er vi oppe i længere nåle over 1,5 millimeter, bør de ikke anvendes i ansigtet.
Microneedling er i øvrigt ikke et nyt fænomen. Men på det seneste er det blevet mere udbredt, at man står derhjemme på badeværelset og ruller huden med nåle. Der er dog mange dokumenterede fordele ved brugen, og personligt håber jeg på, at min hud kommer til at se mere frisk ud, og at mine rynker og små ar i ansigtet vil blive mindsket. Derudover har jeg et håb om, at pigmentpletterne måske også kan gøres mindre synlige, men nu må vi se.
Vil du selv prøve kræfter med Swiss Skin Roller, skal du naturligvis bruge en roller med nåle.
Inden du går i gang, skal denne dog desinficeres fra gang til gang, så en Swiss Sanitizing Spray er også en rigtig god idé at lægge med i kurven. Herudover anbefales det at smøre huden med Swiss Rejuvenator efter hver behandling - og det føles rigtig rart, skulle jeg hilse og sige.
Efter min første behandling med Swiss Skin Roller er jeg rigtig spændt på at bruge den i yderligere cirka seks dage for dernæst at give huden en pause og påbegynde rulningen igen. Jeg er dog fortrøstningsfuld, for den første behandling skulle efter sigende være den værste, og det eneste, jeg indtil videre har oplevet, er en smule svie, da jeg påførte de sædvanlige ansigtsprodukter og min foundation. Så ... Fingers crossed!
Læs evt. mere om Swiss Clinic's produkter her.