Aniston

Modeuge - en opsummering og et smugkig på alt det nye

Det kan godt være, at man lige nu glæder sig rigtig meget til foråret og sommeren. Lysere tider, længere dage og lunere temperaturer. Men efter at have tilbragt to dage på modemessen i København, kan jeg godt love, at der også er en hel del at se frem til, når det handler om efterår og vinter 2016.

Mine to dage, som jeg havde afsat til at besøge modeugen i denne omgang, blev tilbragt i selskab med alskens herlige børnetøjsmærker på CIFF Kids, som er modemessen for alt, der handler om børn - også indretning af børneværelset, hudpleje til børn, pusletasker etc.

Som sædvanlig var det en rendyrket fornøjelse af trave messen tynd, smugkigge på de fine sager og tale med de mange søde mennesker, som jo grundlæggende står der for at sælge deres seneste kollektioner ind til butikkerne, men som altid tager imod én med åbne arme, et smil og en hel masse fortællelyst og passion for det, de sælger. Og vi har altså virkelig mange dygtige og meget rare mennesker i den danske børnetøjsbranche, hvilket gør det til en stor fornøjelse at støtte den danske børnetøjsbranche året rundt!

Traditionen tro gemmer jeg de enkelte fremvisninger af kollektioner, til vi nærmer os den tid, hvor de rent faktisk lander i handlen. Fælles for mange af de mærker, jeg besøgte i løbet af modeugen var dog, at lumberjack looket til drenge bl.a. fylder en hel del. Tænk raffinerede skovmandsskjorter, termoveste og chunky støvler i gode kvaliteter og med ulddetaljer. 

Desuden er rigtig mange af mærkerne begyndt at tænke i det mindre pæne børnetøjslook. Der var derfor mange, der havde leget med at vende tekstillerne på vrangen, så den mere rå inderside kom til syne med det resultat, at det hele ikke var så pænt men derimod mere udtryksfuldt.

Ligesom vi lige nu ser det i voksenmoden, er mormors klædeskab også rykket ind i pigemoden. Bedstemors garderobe er kommet i spil med mange sjove detaljer, mønstre og masser af klassiske snit, som vi kender dem fra voksenmoden, men naturligvis med et børnevenligt twist.

Rigtig fine tendenser, der gør børnetøjsmoden sjovere og mindre pæn og til tider også mindre farverig, hvilket jeg alt sammen personligt rigtig godt kan lide.

Hvis jeg til slut ganske kort skal opsummere, hvad jeg så og oplevede på CIFF Kids, og hvad du derfor har i vente fra de forskellige børnetøjsmærker, så er det ...
 

Fred's World:
Det helt store i frøen Freds verden til forår og sommer 2016 er, at farverne er tonet helt ned, og at der derfor er meget mere gråt, blåt og brunt. Det bliver rigtig fint!

MarMar Copenhagen: 
MarMar kører fuld skrue på lumberjack til drengene og farmors garderobe til pigerne. Der kommer velour i lange baner, lækre skovmandsskjorter og så en hel del lækkerier til mor også. Haps!

Ubang:
Fine legesyge Ubang fylder 10 år i år, og det fejrer de ved bl.a. at genoplive den populære abe fra tidligere kollektioner. Derudover kommer de med de lækreste gulddetaljer og naturligvis massevis af skønne sokker, der bringer smilet frem på et ethvert barns ansigt, når de bakser støvlerne af. Og apropos støvler, så kommer Ubang til at samarbejde med danske Bundgaard ... Og ja, det bliver fint!

Dyr CPH:
Dyr kører endnu flere lækre dyr i stilling til efteråret og vinteren. Temaet er Kina ... Så kan du selv overveje, hvilke dyr der mon kommer i spil. Flere af mine personlige favoritter bliver desuden genoplivet i nye farver, og det bliver fint! 

Danefæ:
Ingen Danefæ-kollektion uden Erik Viking og Freja! Til efteråret og vinteren er de to Danefæ-superstars kommet i nye omgivelser og nye rammer. Som gammel Danefæ-fan glæder jeg mig i øvrigt over, at der kommer rigtig mange fede designs, der også appelerer til de lidt større drenge. 

Small Rags:
Jeg har vist tidligere ytret udbredt begejstring for, at Small Rags besluttede sig for også at lave tøj til de lidt større børn. I den kommende kollektion adskiller tøjet til de større sig endnu mere fra de oprindelige designs til de mindste hipsters, og det bliver to mere individuelle kollektioner - en til de små og en til de større. Det er det dog ikke blevet mindre lækkert af!

Mallow:
Det cool drengetøjsunivers hos Mallow bliver ikke mindre cool til efteråret og vinteren. Der kommer de vildeste røgprint, lækre Fresh Prince of Bel Air tryk og flere rigtig fede basisdele.

Wheat:
Hos Wheat var det helt store tilløbsstykke, at de har indgået samarbejde med Disney - og det er de sluppet rigtig godt fra! Til pigerne kommer Elsa (naturligvis) i spil, og til drengene har man været i arkiverne for at finde gamle stregtegninger af bl.a. Mickey frem indsat i Wheats sædvanlige farveunivers, hvilket til sammen giver den nye Wheat Disney-kollektion en del mere kant end mange af de meget farverige Disney-kollektioner, der er derude.

Kavat:
Åh det bliver endnu et rigtig fint efterår og vinter hos svenske Kavat! Alle dem, der i denne sæson har savlet over mine og Lillemandens støvler, når vi gang på gang har flashet dem på Instagram, kan glæde sig over, at de kommer igen. Men ... Kavat kommer også med de skønneste skønneste mokkasiner til pigerne i de lækreste karrygule og pudderfarvede nuancer! Og ja, jeg var hende, der stod og hev Kavat-menneskerne i ærmet for at få dem til at lave bare et enkelt par af dem i str. 39!

That's Mine:
Ingen modemesse uden et kig på et par nye, som jeg ikke kendte i forvejen. Denne gang blev det bl.a. That's Mine, som står bag en række yderst lækre sager til børneværelset. Bl.a. fede retor Superman-lamper og cool Batman-knager.

Nature:
Et andet nyt fund var danske Nature, som laver de vildeste fodformede sko i alskens farver og med såler og snører, der er lavet af genbrugte materialer. Nature har i nogen tid lavet sko til voksne, nu kommer de også på banen med sko til poderne - og det i vilde farver som guld, bronze og pæne rustne toner.

Soft Gallery:
Soft Gallery står for at bringe den vildeste lyseblå tone ind i efteråret og vinteren! Ikke noget med fesen eller douchet lyseblå. Nej nej, det er lyseblåt all the way, og det er rigtig fint. Derudover er de naturligvis, som de altid er, garanter for en række rigtig fede print!

Müsli:
Fine sarte og økologiske Müsli, som er Fred's World by Green Cottons baby-kollektion, kommer bl.a. med de fineste boligtekstiler til de mindste. Helt sart og fint!

Tjek i øvrigt galleriet for et lille smugkig fra de forskellige mærker. 

Er du mere interesseret i, hvad der kommer i butikkerne nu her, så har jeg samlet en lille bunke godbidder her.

ANNONCE
Modeuge - en opsummering og et smugkig på alt det nye
Del

Seneste nyt

Annonce