Aniston

Modeuge og hvorfor det meste af Danmark jo faktisk kan være ret ligeglad

Under modeugen i sommer endte jeg pludselig til en fest i Kødbyen med fantastiske hotdogs fra Foderbrættet, loungemusik, kold hvidvin og de rare damer fra Guldlog.dk og Bastabum.dk. Se så er det sjovt at være til modeuge :) - Modeuge og hvorfor det meste af Danmark jo faktisk kan være ret ligeglad Under modeugen i sommer endte jeg pludselig til en fest i Kødbyen med fantastiske hotdogs fra Foderbrættet, loungemusik, kold hvidvin og de rare damer fra Guldlog.dk og Bastabum.dk. Se så er det sjovt at være til modeuge :)

I dag starter modeugen. Kl. senest 10.00 har jeg afgang fra fjerde sal og mod Forum, hvor CIFF Kids, som er børnetøjsmodemessen, løber af stablen.

Jeg har deltaget i Københavns modemesse (også kaldet Copenhagen Fashion Week) flere gange, end jeg lige umiddelbart kan tælle, og for mig er det en halvårlig begivenhed, som giver mig gode inputs til, hvad der er trends om mere end et halvt år. Trends, jeg kan videreformidle, og som er vigtige for mig at kende. 

Modeugen giver mig netværk og mulighed for at møde ligesindede journalister, bloggere, indkøbere, og søde, rare og dygtige mennesker fra de forskellige danske og udenlandske brands.

Engang var modeugen for mig en ret stor ting, som jeg gejlede mig helt vildt op til, og som jeg glædede mig til i flere måneder.

Jeg turede byen rundt til modeshows med det ene brand efter det andet, lavede backstage makeup reportager alle mulige og umulige steder i byen, løb fra den ene event til den anden.

Alt sammen uden særligt meget mad men med en livsfarlig kombination af Starbucks ice latte og champagne i maven (PS: Det ligger ikke godt i maven i længden!) Og når jeg kom retur fra hele balladen, handlede det bare om at få skippet en masse indlæg ud med trends og kollektioner, som alligevel ikke kunne købes førend mere end et halvt år senere. 

Med årene har mit fokus ift. modeugen skiftet en hel del.

Jeg gider ikke flere modeshows, der altid starter for sent, og hvor jeg alligevel ofte havde en sidde- eller ståplads på bagerste række, hvorfra man intet kunne se, og hvor man derfor mere føler sig som silkepapiret i en goodiebag. Man er der, fordi man fylder lidt, men ikke fordi man udgør en egentlig værdi.

Jeg gider heller ikke at ture rundt i hele byen for at nå så meget som muligt, blive set ved flest mulige events og dermed få stress og yderst ømme fødder. Jeg er blevet for gammel til det skidt!

I dag bruger jeg i stedet modeugen på at få gode lange snakke med de dygtige folk bag de forskellige mærker, så jeg er opdateret på, hvad der sker i branchen, og hvad der kommer i butikkerne om et halvt år. Jeg drikker masser af kaffe, tager en ordentlig bunke billeder og noter, og hygger mig med nogle af de spændende mennesker, som jeg møder på min vej. Hvis jeg er rigtig heldig, spotter jeg endda et helt nyt brand, som er spændende, eller møder helt nye mennesker, som bliver en del af netværket, som jeg ser hvert halve år.

Og hvad kommer det egentlig dig ved? Faktisk slet ikke!

For selv i København, hvor modeugen løber af stablen, ved 99 pct. af indbyggerne slet ikke, at det sker. Modeugen sker bag lukkede døre i Forum, Bella Center, på Rådhuset og et væld af andre steder, men det kan være ret ligemeget for den almene forbruger. Hele herligheden lander jo først i handlen om mere end et halvt år inde i fremtiden.

Er du dog bloglæser, eller lægger du vejen forbi Instagram de næste dage, så vil du støde på modeugen rigtig mange steder, og det kan være, du støder på noget lækkert, som du kan skrive på din mentale ønskeseddel til efteråret og vinteren. Det kan også være, at du lige kan spotte, at den jakke, du havde i kikkerten, men som du ikke købte på udsalg, alligevel skal i indkøbskurven, fordi den faktisk bliver endnu mere trendy om et halvt års tid.

Det kan også være, du er rigtig ligeglad og bare venter med at forholde dig til efterårs- og vintermoden, til den hænger foran dig i butikken. I så fald: Good for you, undskyld, og luk så bare øjnene i et par dage :) Det hele er overstået lige om lidt.

Modeugen varer i øvrigt slet ikke en uge. Så hvis du tænker: Argh! En hel uge med børnegummistøvler, laktasker, cupcakes og slørede fester på de sociale medier?! Så kan jeg berolige dig med, at modeugen varer fra i dag og til og med fredag, 

Når det er sagt, så glæder jeg mig! De næste to dage skal jeg bl.a. besøge MarMar Copenhagen og se deres kommende kollektion, se Wheats nye samarbejde med Disney, spise tapas og drikke cocktails med lækre mennesker, spise frokost med alle tiders Kavat, besøge de rare mennesker fra Small Rags, smugkigge hos Danefæ, savle over Maruti sko, drikke masser af kaffe i presseloungen og sandsynligvis meget meget mere. 

Hvis du synes, modeugen er spændende, og du gerne vil have et smugkig på fremtiden, så er du velkommen til at kigge med på Instagram. Her skal jeg nok drysse nogle små smugkig ud, mens resten bliver gemt til om et halvt år, hvor det er mere relevant for resten af verden. Jeg holder til under @aniston.dk på Instagram.

Happy Fashion Week ;-)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce