Aniston

Status på projekt oliefri ansigtspleje

Mit store projekt oliefri hudpleje gik i gang i august.

Jeg fik hamstret nogle oliefri cremer, selvom de kan være ganske svære at finde, og jeg troede på det og gik ind i det for fuld skrue. Ja, faktisk så helhjertet, at jeg kasserede alle de mere eller mindre brugte hudplejeprodukter, jeg havde stående på hylden, og som jo stort set alle sammen indeholdte olier på den ene eller anden facon.

Da jeg gik i gang, fik jeg en del henvendelser fra folk, der har samme problem som jeg - voksne kvinder, der oplever fedtet og uren hud uden, at det som sådan kan forklares ved at kigge på kostvaner eller øvrige faktorer, der ligger lige for. 

Det er jo ikke akne, vi har. Det er tendens fedtet hud, tilstoppede porer, en bums her og der og så i øvrigt hudorme og andre irriterende ting, som man jo egentlig burde mene, man skulle være foruden, når man har rundet de 30 år.

Nu har jeg været på olie-afvæning i mere end fire måneder. Året lakker snart mod enden, og det er jo et meget godt tidspunkt at gøre status på.

Normalt siger man, at der skal gå cirka 60 dage fra, at man kan se en ændring pga. en ny ansigtshudplejerutine eller et nyt hudplejeprodukt, så jeg synes, jeg har givet det en god rum tid til at vurdere, om det så rent faktisk har gjort en forskel på huden at droppe olien i ansigtshudplejen.

Og nej! Det har det faktisk ikke! Godt nok har min hud i perioder fedtet mindre, end den plejer at gøre. Men mængden af urenheder har været konstant (hvis man ser bort fra, når man lige har fået foretaget en ansigtsbehandling undervejs), og faktisk har jeg de seneste uger oplevet en ren blomstring af urenheder flere steder i ansigtet.

Men hvad så nu? Jeg har besluttet, at den dumme hud ikke bare sådan skal få mig ned med nakken uden at få kamp til stregen.

Derfor er der blevet oprustet med en ny hudplejeserie fra Vichy til voksen hud med urenheder. Ny på den måde, at serien er ny for mig, og at jeg kun lige har smugprøvet vaske cleansing produktet og ansigtscremen i Vichy Normaderm-serien nogle få gange. 

Indtil videre virker det super effektivt. Specielt Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel vasker jo ALT af huden i badet. Ja faktisk er man helt tør i ansigtet efter brug. Så det kræver lige godt med fugt efterfølgende. Men om det at vaske huden helt ren for alt, hvad der har med fedtethed at gøre, rent faktisk virker effektivt på urenhederne, det ved jeg endnu ikke, så det skal komme an på en prøve.

Til sidst er jeg blevet tippet om, at vitamin B5 skulle være super godt at indtage, når man døjer med akne eller uren hud. Så sådan en omgang står også på listen over fremtidige indkøb til badeværelseshylden.

Men øs endelig ud af dine egne erfaringer, hvis du ligger inde med den hellige gral inden for hudpleje til uren hud, når man forlængst har passeret teenage-stadiet ;-)

Dagens låge i blogjulekalenderen bliver åbnet ovre hos Michala i dag. Den gemmer på fine sager fra Christina Rohde.

ANNONCE
Status på projekt oliefri ansigtspleje
Del

Seneste nyt

Annonce