Aniston

UV-kamera, solskadet hud og solstråler

Lidt af en solstrålehistorie.

Når man er barn af 80'erne, har man været udsat for lidt af hvert. Man vidste dengang ikke, det var en dårlig idé at ryge lige foran ungerne, man tænkte, at 3-Stjernet salami var et udmærket bud på et sundt måltid, og man smurte ikke sine poder ind i solcreme, selvom de skulle tilbringe en hel dag i solen midt på en dejlig sommerdag. Nej, det var alt sammen ganske ukompliceret.

Vi er dog blevet klogere siden. Nu ryger vi på terrassen (hvis overhovedet), vi spiser avocadomadder og smører os ind i top til tå i SPF 30, bare vi aner en solstråle.

Men fordi jeg netop var barn i 80'erne, har jeg vist været udsat for lidt af hvert - bl.a. sol, sol og atter sol. Herudover har der siden været vilde charterture til Tyrkiet med en veninde og en SPF 8, meget røde skuldre og rå mængder kulørte drinks samt i ny og næ en faux pas, fordi solen har været en anelse stærkere, end man lige var forberedt på. 

I dag er jeg dog forholdsvis hysterisk med solcremen, men på grund af alt det ovenstående, har jeg mere eller mindre ubevidst undgået at se min hud i øjnene med UV-kamera på.

For nylig fik jeg dog (igen) muligheden., og jeg sprang til.

NIVEA havde inviteret til en snak om solcreme og alle de gode huskeråd, der er, når man opholder sig i solen.

Bl.a. skal man jo huske at læse bagpå solcremen, hvor længe man egentlig kan opholde sig i solen med den bestemte SPF, man skal bruge rigeligt med solcreme (en håndfuld), og så skal man sørge for, at solcremen indeholder både UVA- og UVB-beskyttelse. 

Alt det, som jeg først har lært senere i livet, men som er rar viden nu, hvor man selv er blevet mor.

Med sved på panden satte jeg mig over for kameraet med bange anelser og en kyndig hudplejeekspert ved min side. Og det utrolige er, at den rare NIVEA-ekspert simpelthen sjældent har set så u-solskadet hud som min. En enkelt pigmentering på den ene kind, ja ja. Men min hud var ikke solskadet, tilsyneladende. Halleluja!

Det får mig dog ikke til at slappe af med solcremen. Tværtimod vil jeg nyde, at jeg har den viden, som jeg i dag har. Og hvis man kigger på billederne, kan man i øvrigt se, hvordan UV-kameraet kan fange den effekt, som solcreme har på huden. Ret vildt!

NIVEA viste i øvrigt videoen nedenfor, som, jeg synes, er både sød, charmerende og informativ, hvis man vil vide lidt mere om de der solstråler der.

ANNONCE
UV-kamera, solskadet hud og solstråler
NIVEA: Take care out there
Del

Seneste nyt

Annonce