Aniston

Tjek på solcremen før sommerferien

En ny guide hjælper os på vej i solcreme-junglen.

Jeg stod forleden med en dejlig og dyrtindkøbt solcreme, som jeg ville bruge til lillemanden på en solskinsdag.

Men i stedet for at komme ud som en dejligt blød og cremet solcreme, så kom den ud som en vandig og underlig væske. Den var ellers købt i efteråret sidste år, men ikke desto mindre var den altså blevet for gammel og ubrugelig ... Godt, jeg nåede at opdage det, inden jeg pakkede den ned til årets sommerferie!

Du har sikkert også en solcreme stående i skabet fra sidste sommer, som du tænker, at du vil pakke ned sammen med resten af sommerferie-grejet; håndklæder, badetøj og sandaler. 

Men husk at tjekke denne, inden du drager af sted. Den kan nemlig være blevet for gammel eller have været opbevaret forkert, hvilket kan ødelægge den.

Og ja, du kan altid købe en ny solcreme i udlandet. Men hvis du vil være sikker på, at solcremen ikke indeholder potentielt skadelige stoffer, så er det smart at købe solcremen hjemmefra - med mindre man ved, hvad man skal holde øje med.

Ny sol-guide med tips til den rette solcreme
En ny undersøgelse, som Derma har foretaget, viser, at 81 pct. af os husker at bruge solcreme, og at de fleste af os sætter pris på, at solcremen ikke indeholder parabener samt parfume- og farvestoffer.

I udlandet er vi dog på herrens mark, når det gælder indkøb af solcreme. Men en helt ny sol-guide kan hjælpe os på vej, så vi kan vælge den rette solcreme til ferien.
 
”Vi ved, at især kvinder og familier med børn i alderen 0-6 år mener, det er vigtigt, at den solcreme, de vælger til familien, bærer kendte mærkningsordninger som Svanemærket eller Astma-Allergi Danmarks mærke. De føler sig mere ansvarlige, når produkterne er kontrolleret af en anerkendt instans – og med rette,” fortæller Connie Mørch, Kvalitets- og miljøchef i DermaPharm.
ANNONCE
Tjek på solcremen før sommerferien
Solcreme i de varme lande
Holder man ferie i Thailand eller Sydeuropa, kan det være svært at vide, hvilke solcremer der er gode.

Grænsen for potentielt skadelige indholdsstoffer i solcremer er nemlig anderledes end i Norden. Der er ofte parfumestoffer i, de kendte mærkningsordninger findes ikke, og det er for de fleste uhyre svært at tyde en indholdsdeklaration.

Hvis man alligevel er kommet af sted uden, er der hjælp at hente for de mange, der ender med at købe solcreme i udlandet.
 
Solcreme-parlør
Derma har netop udviklet en "mini-parlør" med hjælp og gode råd til sikker sol.

”Rundt om i verden er parfume i solcreme meget populært, men det er uheldigt, for parfumestoffer kan være allergifremkaldende. Vi har derfor samlet en liste over de mest allergene parfumestoffer. Står de på solcremen, skal du vælge en anden,” siger Connie Mørch.

Guiden indeholder også en liste over de solfiltre, Derma bruger, og som både Astma-Allergi Danmark og Svanemærket nikker anerkendende til.

I guiden finder du også navnet på et solfilter, der er meget udbredt i udlandet, men som herhjemme frarådes til gravide, ammende og børn under 12 år. Solcremer med dette filter skal man altså helst gå uden om.
 
Solcremen skal også beskyttes
Undersøgelsen fra Derma og YouGov viser også, at kun få tænker over, hvordan solcremen opbevares.

Og det er ifølge Connie Mørch ærgerligt, for bl.a. høj varme forkorter solcremens holdbarhed og påvirker effekten:

”Hvis du har solcremen med på stranden, lader den ligge i en varm bil eller køber den fra en stand placeret direkte i solen, skal du være opmærksom på, at solcremen med tiden mister sin effekt og altså ikke beskytter så godt, som du forventer.”
 
Desuden mener mange fejlagtigt, at brug af solcreme uden videre forlænger perioden, man kan tilbringe i solen.

”Anvendt rigtigt beskytter solcreme din hud ved at blokere for en høj procentdel af solens UV-stråler, når du opholder dig i solen. Men den er ikke et carte blanche til at ligge og stege på stranden. Du skal stadig søge skygge mellem kl. 12 og 15, bruge solhat og ellers følge de fire kendte solråd,” uddyber Connie Mørch og fortsætter:

”Vores analyse viser, at der stadig er nogen tvivl og forvirring – måske særligt blandt den mandlige og lidt ældre del af befolkningen – når det gælder soladfærd og brug af solcreme. Derfor har vi samlet fakta og gode råd i vores solguide, så danskerne kun behøver at søge information ét sted og kan gå en solsikker og forhåbentlig solrig sommer i møde.”
 

Solguiden indeholder bl.a. en liste over allergene indholdsstoffer, gode solfiltre, faktorguide samt generelle solråd.
 

Alle Dermas solprodukter er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Dermas baby-solcreme er også økologisk certificeret og mærket med Ecocert.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce