Aniston

Solcreme holder huden ung

Ny forskning viser, at solcreme kan bremse hudens ældning.

Solcreme holder huden ung
Du ved sikkert så udemærket, at for meget sol på huden kan være med til at ælde denne.

Det er almen kendt og ses tydeligt i gadebilledet og på stranden ...

Men nu viser ny forskning fra Queensland Institute of Medical Research, at daglig brug af et bredspektret solfilter faktisk bremser ældningsprocessen af huden samtidig med, at det mindsker risikoen for hudkræft.

Forskningsresultatet stammer fra en undersøgelse af 900 unge og midaldrende mænd og kvinder, som efter 4 ½ år med næsten daglig brug af solcreme ikke havde nogen nævneværdig ældning af huden.

Solen ælder huden
At beskytte sig mod solens stråler er således ikke kun nyttigt ift. at beskytte  sig mod hudkræft og ældning af huden. Solcreme kan også holde huden ung.

Og der skal faktisk ikke så meget til. 

I den australske undersøgelse blev der nemlig blot brugt en faktor 15 (SPF 15) med bredspektret solfilter.

Hudplejeekspert Mads Timmermann fra Danish Skin Care forklarer:

"Et bredspektret solfilter beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at ens solcreme indeholder både UVA- og UVB-beskyttelse. Faktortallet siger udelukkende noget om beskyttelsen imod UVB-strålerne, som er en tidsskala - en faktor 100 beskytter altså ikke mere end en faktor 30, blot i længere tid."

Mads Timmermann uddyber ligeledes, at det selvfølgelig er vigtigt at beskytte sig 365 dage om året med solcreme, de steder der ikke beskyttes af tøj. Solens UVA-stråler er nemlig fremme selv på en gråvejrsdag. 

Brug den rette mængde solcreme
UVA-strålerne er solens længste stråler, der trænger længst ind i huden og skaber størst skade - kan forårsage hudkræft og øger ældningsprocessen af huden.

Mads Timmermann understreger i den forbindelse, at det er langt vigtigere at fokusere på den rigtige mængde solcreme - en halv teskefuld til ansigtet og et shotglas til kroppen - frem for en højere faktor.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce