Aniston

BioSolis solcreme

Aniston.dk har testet den økologiske solcreme, der er helt fri for skadelige nanopartikler.

BioSolis solcreme
Selvom vejret måske ikke viser sig fra sin mest solcremevenlige side, så er der nogle af os, der anvender solcreme næsten året rundt. Specielt mange børn bliver smurt ind næsten uanset vejr.

Men solcreme kan indeholde mange ting, som ikke er sunde for dig og din familie.

En ny dialog om solfilter og nanopartikler er i gang i de højere luftlag af branchen, der producerer og markedsfører kropspleje og solpleje.

De måske skadelige nanopartikler
Nanopartikler findes i meget kosmetik og mange cremer. Men undersøgelser har vist, at de kan skade DNA'en hos den, der bruger dem.

Faktisk kender vi ikke helt konsekvenserne af nanopartiklerne. Men det kan vise sig, at de er skadelige. Derfor kan der være gode grunde til at undgå dem.

Solcremerne fra BioSolis er fremstillet helt uden de mystiske nanopartikler. Og Aniston.dk har testet, om den så også er god.

Lækre produkter har en pris
Det fysiske (mineralske) solfilter, der tilsættes din solcreme er naturligt hvidt og lidt kraftig i konsistensen.

Kun ved at tilsætte filteret i form af nanopartikler kan solcremen blive tynd og lige så nem at påføre som eksempelvis en sololie.

Netop denne 'det-skal-være-let-og-nemt-og-kosmetisk-fint-at-se-på"-tendens er det, der har bragt utallige skadelige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer ind i vores hverdag og i vores solcreme.

Det samme gælder jo for så vidt også for parabener og pthalater, der begge er produkter, som er med til at gøre produkter lækre at se på og nemmere at opbevare længere.

Problemet er bare, at egenskaber ikke gør noget positivt for din krop - tværtimod.

Svanemærket uden nanopartikler
Netop nu er nanopartiklerne, som din solcreme i skabet næsten med sikkerhed indeholder, i vælten, fordi de er mistænkt for at blive optaget gennem huden og lagret i vores gener.

Organisationen bag Svanemærket meldte da også for nyligt ud, at de skærper krav til producenterne, der fremover skal bære certificeringen.

I de nye skærpede krav indgår, ud over parabener, også nanopartikler, der nu helt forbydes i de Svanemærkede produkter, hvilket ud fra spådommene sikkert vil gøre det svært at finde en Svanemærket solcreme til næste sommer.

En god tommelfinger er derfor i stedet at gå efter et EcoCert-certificeret solprodukt, der ud over at være din garanti for økologiske ingredienser, også helt forbyder nanopartikler.

BioSolis er både økologisk og EcoCert-certificeret og indeholder altså ikke nanopartikler. De er dermed kommet et eventuelt forbud i forkøbet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce