Aniston

Mit bedste tip til forebyggelse af lus

Mit bedste tip til forebyggelse af lus

Lusesæsonen er over os. Lige efter sommerferien (og i øvrigt juleferien) kribler og krabler det, statistisk set, i udbredt grad i hårbundene hos de kære små.

Vi har haft lus to-tre gange stort set lige efter hinanden. Dem fik vi i børnehaven.

Og når jeg i øvrigt skriver "vi", så er det, fordi Lillemanden hver gang har formået også at give mig lus, når han har hentet de små sataner med hjem! Så ja, jeg fik lus for første gang som cirka 35-årig ...

Det er jo ikke, fordi lus i sig selv er specielt irriterende. Man bemærker dem jo, sjovt nok, ikke. Men det show, der kommer med lus, er virkeligt anstrengende og tidskrævende.

Det skal vaskes dyner, hovedpuder, betræk, bamser, tøj og ... og ... og ... Derudover skal der naturligvis kæmmes og soves med luseshampoo. Jeg hader det!

Nu er det dog en evighed siden, vi sidst har haft lus.

Faktisk har vi ikke haft lus, siden jeg blev opmærksom på, at lus ikke kan lide rosmarin. Lus har det nemlig tilsyneladende med rosmarin, som jeg har det med natklubber. De holder sig langt væk!

Vi har ikke investeret i det helt store ift. rosmarinolier eller lignende. Vi sørger bare for, at nogle af vores daglige hårplejeprodukter indeholder rosmarin.

Bl.a. får Lillemanden i ny og næ et enkelt sprøjt Original Sprout Miracle Detangler i håret. Det er blot en leave-in balsam, som indeholder rosmarin, og som i øvrigt gør håret nemt at redde ud.

Herudover får han et par gange om ugen vasket hår i den milde shampoo fra Stop the Water While Using Me, som også indeholder rosmarin - og som i øvrigt dufter noget mindre end balsammen fra Original Sprout.

Indtil videre har det holdt os lusefri i et par år. Trods epidemier i børnehaven. Og børn skal jo alligevel have vasket hår, så det kan ikke skade at bruge hårprodukter med rosmarin i ny og næ, hvis det betyder, at man slipper for det helt store show med luseshampoo, vask og hele bamseholdet i fryseren.

I øvrigt har jeg læst mig til, at rosmarin kun i meget få tilfælde udløser en kontaktallergi, og rosmarin er derfor blandt de bedre naturlige afskrækkende midler mod lus sammenlignet med fx tea tree eller citronella, som, efter sigende, også skulle holde lus på afstand.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce