Aniston

AllergyCertified: Fem produkter, man bør kende

Som forbrugere bliver vi mere vildtledt en vejledt, når vi står foran hylderne med hudpleje-, makeup og hverdags-produkter i vores lokale supermarked eller i Matas.

I medierne blæser vindene også konstant i den ene retning for så at vende til den anden retning, og det er ikke til at blive klog på, hvad man skal købe.

Skal man helt undgå parfume? Eller er det måske mere de æteriske olier, man skal holde sig fra? Er alle parabener bandlyste? Eller er det faktisk okay, at ens produkter indeholder parabener frem for andre konserveringsmidler? Er økologiske produkter altid at foretrække? Eller er det i virkeligheden smartere at gå efter de veldokumenterede og gennemtestede?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er mindst lige så forvirret som alle andre. Men jeg er helt holdt op med at tro på hele hysteriet i medierne. Jeg korser mig over de "fakta", jeg får refereret fra TÆNK, og jeg bruger min sunde fornuft og læser lidt ingredienslister i ny og næ.

Men derfor er det stadig en sand jungle at finde hoved og hale i, hvad der egentlig er godt for mig og min lille familie.

Jeg har dog over årene orienteret mig lidt via Svanemærket og Den Blå Krans, som begge er danske mærkninger.

For halvandet år siden blev jeg dog, helt tilfældigt, også introduceret til AllergyCertified, som er en international allergimærkning, der sorterer skidt fra kanel, og som har en helt nede på jorden tilgang til, hvad vi skal holde øje med i vores hudpleje- og husholdningsprodukter. Og som i øvrigt ikke maler fanden på væggen, fordi der eksempelvis er en lille parabene i en creme. 

AllergyCertified gransker i stedet den seneste forskning og kigger på ingredienser og deres koncentrationer, hvilket er netop det, det handler om, hvis man som forbruger vil være allergismart!

Jeg er vild med den nye mærkning, og jeg er vild med, at den er dansk. Jeg er endnu mere vild med, at menneskene bag er både kompetente og passionerede omkring det, der laver. Og så er flere af mine favoritprodukter i øvrigt allerede certificerede med det lille AllergyCertified stempel.

Det skal i øvrigt lige nævnes, at et produkt naturligvis sagtens kan være 100 pct. sikkert at bruge, hvis man er bange for at få en kontaktallergi. Mærkningen er en, man som producent betaler for at få, og der kan derfor sagtens være mærker derude, som er 100 pct. allergivenlige, men som (endnu) ikke har valgt at få certificeringen, eller måske endnu ikke kender til den.

De nedenstående mærker har dog valgt at få certificeringen for dermed at symbolisere og sikre sig, at de ikke er allergifremkaldende.


By K Top Coat og Base Coat
Lige siden danske By K. lancerede deres top coat og base coat har jeg været fan. Base coat'en lægger sig helt let på neglen og bliver med det samme klar til første lag lak. Og Top coat'en fæstner neglelakken på et splitsekund. I øvrigt holder min helt almindelige neglelak ekstra længe med top og base coat fra By K.

Derma Kids Sun Spray SPF30
Solcreme fra Derma Kids var den allerførste solcreme, jeg købte til Lillemanden, og den holder stadig. I mellemtiden er den blevet forbedret - og i øvrigt AllergyCertified - hvilket jo kun er rart. Ud over at den dog er ren og mild mod børnehud, så er den også så meget nemmere at bruge end så mange andre børnesolcremer, jeg har prøvet. Den er og bliver en favorit i børnehøjde - og så kan jeg muligvis ikke sige mig helt fri for, at jeg også har brugt et lille sprøjt af den i ny og næ ...

Derma Woman ECO Bodylotion
Selvom der står Woman på Dermas bodylotion, så bruger hele familien den milde bodylotion med jævne mellemrum. Den er rar, har en spot-on konsistens, trænger hurtigt ind, og så dufter den ikke. I øvrigt gør det ikke noget, at den er certificeret økologisk. Økologi og renhed kan nemlig godt kombineres.

Olivy Diaper Change
Når nogen fortæller mig, at de har problemer med knopper og irritationer på benene efter barbering, så sender jeg dem i babyafdelingen. Olivy er godt nok fremstillet til små babynumser, men den er samtidig den bedste creme at bruge efter barbering. Den fjerner irritationer med det samme. Og den kan naturligvis også bruges til babyrumper.

ZENZ Conditioner Pure
Der er egentlig ikke så meget andet at sige om ZENZ' balsam end, at den bare er god. Den fungerer til hele familien og gør lige præcis det, som en balsam skal gøre: Fugter og tynger ikke.


Listen over AllergyCertified produkter er i øvrigt lang, og der kommer hele tiden flere til.

Samtidig har jeg på ingen måde prøvet dem alle, så jeg synes bestemt, det er værd at kigge på listen over certificerede produkter for at få en fornemmelse af, hvad man kan kigge efter næste gang, der skal købes en ny mascara, en ny creme, luseshampoo eller noget helt fjerde. 

AllergyCertified er et utroligt godt pejlemærke, når det handler om at si sandhed fra spekulationer og mærkelige myter. Og junglen foran hylden med cremer bliver pludseligt lidt mindre uoverskuelig.

ANNONCE
AllergyCertified: Fem produkter, man bør kende
Del

Seneste nyt

Annonce