Aniston

Tranebærsaft, blærebetændelse og husmorråd

Tranebærsaft, blærebetændelse og husmorråd

Det er den tid på året igen! Tiden, hvor vi bliver ramt af alskens ubehageligheder, fordi vejret pludseligt skifter, og der er baktusser i omløb, som vores krop lige skal vænne sig til at beskytte os imod.

Vi bliver meget sjældent syge herhjemme (7-9-13). Men de seneste par år har jeg alligevel været så heldig at hente mig en lille lækker blærebetændelse, som murer i hele underlivet, og som påvirker specielt nattesøvnen, fordi det er svært at finde en behagelig soveposition, og fordi blærebetændelse er lig med ganske hyppig tissetrang.

Tidligere har jeg af og til fået antibiotika mod blærebetændelse. Men hvis jeg kan, vil jeg rigtig gerne undgå at proppe min krop med antibiotika. Bl.a. fordi det er en atombombe mod min krops naturlige bakterieflora og dermed mit immunforsvar.

Jeg vil hellere forsøge at bekæmpe blærebetændelse uden brug af antibiotika og ved hjælp af et af naturens små vidundere.

Nu har jeg derfor allieret mig med tranebærjuice. At tranebærsaft kan forebygge og i visse tilfælde ligefrem afhjælpe blærebetændelse er et gammelt husmorråd, som altså stadig holder. 

Det er ikke tranebærene i sig selv, der virker på blærebetændelsen. Men det naturlige indhold af benzosyrer, som bl.a. findes i tranebær.

Siden jeg tog de første to store glas juice i går, er smerterne blevet væsentligt mindre, end de var i weekenden, og tissetrangen er også på retur, selvom jeg desuden har skyllet hele mit system igennem med ekstra meget vand de seneste dage.

Så umiddelbart virker det altså! Og jeg håber, at jeg kan slippe helt for at lirke et lægebesøg ind i kalenderen i denne omgang. 

Naturen er nu fantastisk. Og selvom antibiotika til enhver tid virker enormt effektivt, så er der bare mange ulemper forbundet med at tage det - hvis det altså kan undgås!

Ulempen ved at have valgt tranebærsaften fra Rynkeby er, at Lillemanden også synes, den smager fantastisk, så han har lystigt drukket så meget med, at jeg nok må afsted efter en ny liter i løbet af dagen. Det var nok ikke sket, hvis jeg havde valgt en af de mere bitre varianter med en højere koncentration af tranebær.

Dog skulle effekten, uanset mængden af tranebær i saften eller juicen, være mere eller mindre den samme. Og så kan man jo lige så godt vælge en variant, som også smager godt.

Et andet husmorråd, som jeg er rigtig glad for, er i øvrigt, at hælde et lille skvæt eddike i vaskemaskinen, når jeg vasker bl.a. sportstøj. Manden sure løbetights lugter noget mindre, og eddiken skulle også fjerne kalk i alle rørene. 

Ja ja. De kunne et og andet, de der kære husmødre :-)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce